SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Tiedossa tiukat kamppailut mitaleista SM-kisoissa

Kilpagolf19. Heinäkuuta 2019

Perjantaina SM-lyöntipelikisoissa haettiin asetelmia viimeiselle päivällä. Voimistunut tuuli ja kireät lipunpaikat vaikeuttivat tuloksentekoa, eikä eilisen kaltaisia birdie-juhlia nähty. SM-kullasta käydään kova taistelu kaikissa sarjoissa.

 

Miesten kärjessä jatkavat rinta rinnan Rasmus Karlsson ja Eemil Alajärvi tuloksella -12. Molemmat pelasivat 70/-2.

”Tänään oli kaksijakoinen päivä – paljon birdiejä ja onnistumisia, mutta toisaalta myös bogeja. Tein pari tyhmää päätöstä enkä päässyt kunnolla alle parin”, Karlsson kertasi.

”Totta kai vähän perhosia vastassa, mutta lähden nauttimaan huomisesta.”

Myös Alajärvi oli hieman turhautunut päivän otteisiinsa etenkin griineillä.

”Vaikeaa päivä, paikkoja ottaa välimatkaa olisi ollut tänään. Mutta hienoa lähteä kärjestä, tietysti vähän jännittää. Tavoitteena oma hyvä peli”, 19-vuotias Alajärvi pohti.

Kolmanneksi kärkiryhmään kiilasi 67 pelannut Miikka Mäkinen (-11), joka on vain lyönnin perässä yhdessä Ilari Saulon kanssa. Viiden lyönnin sisässä on kahdeksan miestä, ja Vaasan kaltaisella birdiekentällä mestaruuskamppailu on vielä täysin avoinna.

Naisten sarjassa ”moving dayn” hyödynsi parhaiten Krista Junkkari, joka harppasi kärkeen takaysin kolmen birdien putkella ja löi tauluun tuloksen 68. Junkkari johtaa yhteistuloksella -8/74-66-68. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kunnolla vauhtiin päässyt 19-vuotias on luonnollisesti innoissaan.

”Oma peli tuntuu hyvältä – perushyvää lyömistä ja puttaamista, ansaittuja birdiejä”, Junkkari kiteytti.

Junioreissa menetystä on tullut vain reikäpelin puolelta, ja Junkkari kertookin lyöntipelin SM-kisojen merkitsevän paljon ja olleen iso tavoite tälle kaudelle.

”Huomenna keskityn omaan tekemiseen ja omaan vetoon. Vahvuuteni ovat pitkät lyönnit, kun kaikki par5-väylät pääsee kahdella griinille”, Junkkari kertoo.

Kärkiryhmässä iskuetäisyydellä pelaavat Oona Vartiainen (-6) ja Anna Backman (-3), joka pelasi koko päivän tuloksen 66.

Erityisgolfin ja avoimet SM-kilpailut pelataan nyt toista kertaa yhdessä. Suomi oli ensimmäinen maa, joka otti tämän käytännöksi. Kenttä pelataan valkoisilta, kuten yleisen sarjan miehetkin. Osallistujia SM-kisoissa on yhdeksän.

Vaasan kentän parhaiten klaarasi perjantaina kokenut Tero Peltola tuloksella +11/83.

”Ihan hyvä fiilis, peli oli vähän ailahtelevaa. Parista tuplasta huolimatta ihan hyvä kortti, kun kuitenkin takatiiltä pelataan”, Tarina Golfia edustavaa Peltola kertoi.

Kenttä oli pääosin jo tuttu viime vuoden Respecta Disabled Openista, muutama etuysin haastavista kapeista rei’istä on tullut uutena.

Peltolan lähimmät haastajat ovat viime vuoden mestari Petri Takkunen (+18) ja Oskari Rantanen (+19).

”Jos draivi pysyy ladulla yhtään, niin kyllä pokaali palaa Kuopioon parin vuoden tauon jälkeen.”

Lähdöt lauantaina klo 8.00. Kärkiryhmät lähtevät klo 9.20 alkaen.

Lähtöajat ja tulokset TÄÄLTÄ.