SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Team Finland-valmennustiimi valittu – Jussi Pitkänen uutena vahvistuksena

Kilpagolf18. Joulukuuta 2018

Jussi Pitkänen on nimetty Golfliiton liittovalmentajaksi, vastuualueenaan naisten ja tyttöjen maajoukkuevalmennus. Muina valmentajina jatkavat Pasi Purhonen, Mikael Mustonen ja Juha Skyttä.

Uusia tuulia ja tuoretta otetta on odotettavissa Golfliiton liittovalmennus- ja maajoukkuetoiminnassa, kun avoinna olleeseen liittovalmentajapestiin valittiin pitkään ulkomailla vaikuttanut Jussi Pitkänen, 41.

Pitkäsen valinnan myötä Golfliiton Team Finland -valmennustiimi on nyt lajivalmennuksen osalta selvä. Pasi Purhonen, Mikael Mustonen ja Juha Skyttä jatkavat edelleen liitto- ja maajoukkuevalmennuksessa ja Timo Rauhala Olympiaryhmässä. Valmennuksen päivittäistoiminnoista vastaa vuoden alusta valmennuskoordinaattori Eero Kangasniemi.

Pitkäsellä on mittava ja ansiokas työhistoria Brittein saarilta, jossa hän on muun muassa toiminut PGA:n valmentajakoulutusvastaavana vuosina 2014 -2017. Tätä ennen hän erikoistui etenkin lähipelivalmennukseen Dave Pelz -golfkoulun toiminnan kautta.

Pitkänen on toiminut viimeiset kaksi vuotta Islannissa maajoukkuevalmentajana ja kilpaurheilutoiminnan vastaavana. Hän on suorittanut maisterin tutkinnon urheiluvalmennuksessa, ja hänellä on laaja-alainen kokemus kilpavalmennuksesta sekä ammattilais- että amatöörikentiltä. Vahvan koulutustaustan kautta Pitkänen tulee toimimaan aktiivisesti myös suomalaisen kilpavalmentajakoulutuksen kehitystyössä.

Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen on erittäin tyytyväinen siitä, että Pitkänen oli hakijoiden joukossa, ja että hänen kanssaan päästiin sopimusneuvotteluissa maaliin. Työsopimus alkaa helmikuussa, vastuualueena on naisten ja tyttöjen maajoukkuevalmennus.

”Haimme kokemusta, näkemystä, osaamista, uutta ilmettä ja hyvää arvopohjaa. Pitkänen täyttää kaikki nämä kriteerit. Hän on erinomaisin sosiaalisin taidoin varustettu kansainvälinen toimija ja odotammekin innolla päästä tekemään tuloksellista valmennustyötä hänen kanssaan.”

”Upeaa palata Suomeen lähes 30 vuoden jälkeen, ja päästä kehittämään kotimaista kilpagolfia. Liittovalmentajan rooli kilpailuvalmentajana ja henkilökohtaisten valmentajien tukeminen sopivat täysin omaan ajatusmaailmaani. Kartoitetaan ensin pelaajien ja heidän tiimiensä tarpeet, ja jatketaan yhteistyöllä”, Pitkänen kertoo.

Jussi Pitkänen vaihtaa Islannin Suomeen.