SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Talenttiryhmässä jalostetaan tulevaisuuden menestyjiä

Kilpagolf7. Marraskuuta 2017

Vuoden 2018 Talenttiryhmään on valittu 24 vuosina 2003–2006 syntynyttä pelaaja.

Suomen Golfliiton Talenttiryhmä kaudelle 2018 on valittu. Ryhmään valittiin 24 pelaajaa, yhdeksän tyttöä ja 15 poikaa.  Pelaajat ovat syntyneet vuosina 2003–2006.

Talenttiryhmän valmennuksesta vastaava Juha Skyttä on tyytyväinen sekä hakijoiden tasoon, että kehitykseen viime vuosina.

”Valintaleirillä taso oli läpi linjan kova ja erot olivat melko marginaalisia. Hakijoiden taso on noussut vuosi vuodelta. Esimerkiksi Golfliiton lähipelitestissä tehtiin tänä vuonna keskimäärin 71,9 pistettä, kun pistemäärä vuosi sitten on 48,2 pistettä”, Skyttä sanoo.


Talenttiryhmän pelaajille järjestetään kauden 2018 aikana vähintään kuusi kaksipäiväistä harjoitusleiriä Vierumäellä. Lajiharjoittelussa keskiössä on lähipeli, etenkin monipuolinen wedge-peli, sekä perusasiat, kuten ote, alkuasento, pallon paikka. Fyysisessä harjoittelussa keskitytään toiminnallinen liikkuvuuden kehittämiseen ja ylläpitämiseen ja turvallisen harjoittelun opetteluun.

Ensimmäisen kerran Talenttiryhmä toteutettiin kaudella 2011. Ryhmässä oli mukana mm. nykyään ammattilaisena pelaava Oliver Lindell. 2010 Talenttiryhmän kautta amatöörigolfin huippunimiksi ovat edenneet mm. Anna Backman, Sami Välimäki ja Matias Honkala.


”Ikäryhmänsä parhaat kokoontuvat kerran kuukaudessa treenaamaan yhdessä. Se on iso asia, he imevät toisiltaan paljon oppia ja ideoita ja pääsevät näkemään, missä muut menevät. Sosiaalisuus on yksilölajissa tietenkin mukava asia ja iso bonus”, Skyttä sanoo.

Talenttiryhmä 2018

Josefiina Anttila
Mathias Bäckblom
Elmo Gerkman
Leevi Hellberg
Veikko Hiltunen
Oliver Honkanen
Janet Isometsä
Saga Karppinen
Arttu Kulmala
Ella Merinen
Niilo Mäki-Petäjä
Topias Palin
Akseli Puro
Lauri Rosendahl
Anton Roth
Helmiina Rutanen
Oliver Ruutu
Ella Salama
Klarissa Salonpää
Oskari Schuvalow
Joel Talusen
Mikael Torvinen
Vilma Vainio
Emilia Väistö