SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomi päätti MM-turnauksen onnistumiseen

Kilpagolf28. Lokakuuta 2023

Abu Dhabissa pelatut naisten MM-joukkuekilpailut päättyivät Suomen osalta kilpailun parhaaseen kierrokseen. Suomen päätöspäivän kierrostulos oli -2, joka muodostui Katri Bakkerin 70 (-2) ja Emilia Väistön 72 (par) lyönnin kierroksista. Henni Mustonen pelasi myös par-tuloksen lauantaina.

Suomen joukkueen neljän kierroksen yhteistulos oli +6, joka oikeuttaa tällä hetkellä 25. sijaan, kun osalla maista kilpailu on vielä kesken.

Bakker oli Suomen joukkueen paras pelaaja henkilökohtaisissa tuloksissa. Hänen yhteistuloksensa oli par. Lauantaina Bakkerin huippuhetki osui kierroksen loppuun.

”Sain lopetettua kolmeen birdieen, niin jäi hyvä fiilis kisasta”, harmittavan triplabogin kierroksen alkupuoliskolle tehnyt Bakker sanoi.

Väistön kierros puolestaan alkoi kylmällä suihkulla, kun kahdelle ensimmäiselle reiälle tuli bogit. Ne herättivät Väistön kuitenkin taisteluun.

”Sain kerättyä hyvin itseni, ja muutama pidempi puttikin meni tänään sisään. Ja selätin kakkosväylän”, kahdella edellisellä kierroksella toiselle väylällä tuplabogit tehnyt Väistö sanoi. Tänään hän teki siihen birdien.

Aktiivisimmalla juttutuulella pelaajakolmikosta kilpailun jälkeen oli Tahkon Golfseuraa edustava Henni Mustonen. Hänellä päätöspäivän kierros sujui pelillisesti todella tasaisesti, mutta millekään huippupaikoille hän ei päässyt, jotta birdiejä olisi päässyt upottamaan kahta enempää.

Turnausta kokonaisuutena Mustonen piti todella loistavana kokemuksena.

”Yritin nauttia joka hetkestä kentällä ja sen ulkopuolella, kuitenkin MM-kisareissu oli kyseessä. Meillä oli koko porukan kanssa huikea viikko. Itsellä oli tokaa kierrosta lukuun ottamatta hyvää ja erinomaista peliä havaittavissa”, analysoi Mustonen.

Valmentajat Pasi Purhonen ja Jussi Pitkänen ottivat kisan jälkeen hieman happea ennen kuin avasivat sanaista arkkuaan kuluneesta viikosta. Kun hetki oli mennyt, miehet osasivat pukea sanoiksi turnauksen antia.

”Kaksi viimeistä päivää joukkue pelasi ihan tyylikkäästi. Tänään jatkettiin pelillisesti siitä, mihin eilen jäätiin. Taktinen puolikin oli taas asiallisella tasolla. Pientä venymistäkin oli ajoittain havaittavissa”, valmentajat aloittivat.

”Edelleen lyöntejä kuitenkin jää kentälle, ja pelaajien omien urien jatkoa ajatellen se on olennainen työmaa.”

Pitkänen ja Purhonen nostivat hattua, kuinka hienon joukkuehengen he olivat saaneet porukkana luotua. Kaikilla oli vilpitön halu kehittyä ja laittaa itsensä likoon sekä oman että myös yhteisen asian puolesta.

Valmentajat katsoivat kilpailun jälkeen myös isompaa kuvaa, eivät vain tätä viikkoa.

”Tulee muistaa, että vaikka kilpailun nimi on MM-kilpailu, on tämä silti vain askel muiden joukossa kohti jokaisen pelaajan omia unelmia pelaajana. Sen johdosta huolellinen analyysi henkilökohtaisella tasolla kisan jälkeen on tärkeää ja oppi tulee viedä käytäntöön jatkoa silmällä pitäen”, Purhonen ja Pitkänen muistuttivat.

”Silloin tämäkin kilpailu ajan myötä löytää oman tärkeän paikkansa pelaajien kehityspolulla yhä eteenpäin.”

Loppuun valmentajat antoivat positiivisen huomion pelaajien otteista tältä viikolta, joka vaikuttaa myös kauas tulevaisuuteen.

”Paljon on vielä multaa siirrettävänä isompien menestyksien edestä, mutta kaikki joukkueen jäsenet ovat siihen valmiita. Se antaa uskoa huomiseen ja suomalaisen golfin tulevaisuuteen.”

Kun kärkiryhmillä on vielä muutama reikä pelaamatta, Etelä-Korean joukkue on kilpailun kärjessä tuloksessa -22. Eroa toisena olevaan Espanjaan on tällä hetkellä kolme lyöntiä.

Naiset 25.–28.10. Espirito Santo Trophy

Katri Bakker, Espoon Golfseura, 75–74–69–70
Henni Mustonen, Tahkon Golfseura, 73–78–74–72
Emilia Väistö, Etelä-Pohjanmaan Golf, 75–75–75–72

Varapelaaja: Anna Backman, Kanava Golf Vääksy
Kapteeni/fysio: Matti Lindholm
Valmentajat: Jussi Pitkänen ja Pasi Purhonen

Tulokset