SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomi nousi miesten 1. divisioonaan – myös naiset ja pojat voittivat ottelunsa

Kilpagolf14. Heinäkuuta 2017

Suomen maajoukkueet voittivat perjantaina ottelunsa niin naisten, miesten, tyttöjen kuin poikienkin EM-kilpailuissa. Miehet varmistivat nousun 1. divisioonaan.

Suomen miesten maajoukkue palaa ensi vuonna Euroopan mestaruuskilpailuiden 1. divisioonaan. Perjantaina Suomi kukisti Unkarissa pelattavassa 2. divisioonan kilpailussa välierässä Serbian selvin 5–2-luvuin, ja se riitti varmistamaan nousun.

”Todella hyvin pelattiin koko joukkue. Aamulla Sami (Välimäki) ja Aleksi (Myllymäki) hoitivat oman matsinsa ja me otettiin Eetun (Isometsä) kanssa takkiin. Kaveri pelasi todella hyvin, eikä siinä oikein ollut mitään tehtävissä. Pistivät vikalla vielä vähän pidemmän putin reikään”, joukkueen kapteeni Kim Koivu kertoi.

”Singeleissä kaikki kolme ekaa jätkää hoiti homman, eikä siinä enää tarvinnut kuin kävellä 16. reiältä klubille, kun ei tarvinnut enää pelata omaa peliä loppuun”, Koivu jatkoi.

Sami Välimäki, Rasmus Karlsson ja Aleksi Myllymäki voittivat omat ottelunsa, ja lisäksi Välimäki-Myllymäki-kaksikko toi pisteen aamupäivän foursome-ottelusta. Kim Koivun ja Santeri Lehesmaan kamppailut kirjattiin päättyneiksi tasan Suomen aikaisempien pelaajien ratkaistua ottelun Suomen eduksi.

”Vähimmäistavoite on nyt saavutettu ja huomenna tavoitteena on tietenkin voittaa finaali”, maajoukkueen päävalmentaja Fredrik Jendelid sanoi.

Kisojen päätöspäivänä B Flightin finaalissa vastaan asettuu Portugali. Miesten Euroopan mestaruuskisojen finaalissa Englanti saa vastaansa Espanjan.

Suomi ei taipunut perjantaina

Myös muut Suomen maajoukkueet voittivat perjantaina omat ottelunsa. Tytöt kukistivat St. Laurence Golfissa Lohjalla Itävallan 3-2. Lauantaina joukkue kohtaa B Flightin finaalissa (sijat 9–10) Irlannin.

Tyttöjen Euroopan mestaruudesta pelaavat läpi viikon erittäin vakuuttavasti esiintynyt Ruotsi ja hallitseva mestari Italia.

Myös poikien joukkue pelaa sijoista 9–10 Espanjan La Mangassa pelattavissa EM-kilpailuissa kukistettuaan perjantaina Hollannin luvuin 3-2.

Suomen pisteistä vastasivat Juho Suomalainen, Veeti Mähönen ja ratkaisevan voiton vasta neljännellä jatkoreiällä varmistanut Eemeli Järvinen.

Poikien finaalissa isäntämaa Espanja saa vastaansa Tanskan.

Naisten maajoukkue kukisti perjantaina Isäntämaa Portugalin 3-2. Karina Kukkonen ja Petra Salko tekivät selvää jälkeä vastustajistaan luvuin 7&5 ja foursome-ottelussa Kiira Riihijärvi ja Emilia Tukiainen olivat parempia luvuin 2&1. Ellinoora Moisio ja Hannele Mikkola hävisivät ottelunsa niukasti yhdellä reiällä.

Kisojen päätöspäivänä Suomi kohtaa Islannin ottelussa sijoista 17 ja 18. Naisten Euroopan mestaruus ratkaistaan Englannin ja Italian kesken.