SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomen peli ei riittänyt mitalipeleihin EM-kisoissa, pojilla vahva alku 2-divisioonassa

Kilpagolf7. Heinäkuuta 2021

Sekä naiset että tytöt jäivät EM-kisojen lyöntipelikarsinnassa kahdeksan parhaan ulkopuolelle, ja pelaavat jatkossa sijoista 9-16.

Pohjois-Irlannissa kenttä ja olosuhteet haastoivat jälleen kaikki pelaajat eikä alle parin tuloksilla juhlittu. Parhaiten keskiviikkona suomalaisista linksin salat selvitti Elina Saksa, 74/+1. Yhteistuloksella +35 joukkueen sijoitukseksi tuli 12. Matkaa ykkösflightiin jäi kuusi lyöntiä. Naisten lyöntipelikarsinnan voitti Skotlanti tuloksella +8.

Suomen naiset taiteilivat kahteen kierrokseen yhteensä 36 birdieä ja kolme eaglea, mutta vastapainoksi armottomalla Royal County Downin kentällä muutama kohtalokas väylä kostautui liikaa.

”Olosuhteet olivat välillä vaativat, esimerkiksi tuulen suunta vaihtui neljä kertaa päivän aikana ja kenttä kuivui todella kovaksi. Tällä tasolla erot ovat pienistä asioista kiinni. Katsotaan mitä jatkopelit tuovat tullessaan”, naisten valmentaja Jussi Pitkänen summasi.

Reikäpelissä vastaan asettuu Islanti. Vastustaja on Pitkäselle hyvinkin tuttu, sillä hän valmensi Islannin maajoukkuetta 2017-2018.

Suomen joukkueen Emilia Väistö avaamassa.

Tyttöjen kisoissa Portugalissa Montadon kentällä navakka tuuli nousi jo aamusta, mikä näkyi myös yleisessä tulostasossa. Tytöt eivät saaneet riittävää kirivaihetta päälle muuttuneissa olosuhteissa, ja jäivät harmittavasti 9.sijalle tuloksella +43. Matkaa kahdeksan joukkoon jäi seitsemän lyöntiä. Lyöntipelikarsinnan voitti Ranska tuloksella -2.

”Meillä oli koko päivän hyvä peli-ilme päällä, mutta koventunut tuuli näkyi joukkuetuloksen pienenä nousuna. Nyt katseet kohti reikäpelejä”,

Myös tytöille torstain reikäpeleissä vastaan asettuu Islanti. He pelasivat yhdessä Suomen kanssa tänään, joten pelaajat on ”scoutattu” ja suunnitelma Islannin kaatoon tehty.

Jesse Waaralinna (kesk.) oli miesten ensimmäisen päivän vahvimpia lenkkejä.

Virossa 2-divisioonassa startattiin tänään lyöntipelikarsinnan ensimmäinen päivä helteisessä säässä. Mukana miehissä on 9 ja pojissa 11 joukkuetta, joista molemmista kolme nousee ensi vuonna pääsarjaan.

Suomen miesten joukkue lähti porteista keskinkertaisesti, ja on 5.sijalla tuloksella +12. Huippukierrokset jäivät vielä uupumaan, päivän parhaat olivat 73/+1 pelanneet Markus Luoma ja Jesse Waaralinna. Kilpailun kärkeä pitää Tsekki tuloksella -3.

Miesten valmentaja Petteri Nykky oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen kokonaisilmeeseen.

”Ihan kelpo päivä aloitukseksi. Erilaisia haasteita kaikilla pelaajilla, huomenna pitää petrata. Peli helpottuu aika tavalla kun pysyy pääsääntöisesti väylillä.”

Suomen poikien joukkue aloitti pirteästi.

Pojat olivat vuorossa iltapäivällä, ja heillä EM-turnaus lähti tasaisen hyvin liikkeelle. Suomi on ensimmäisen kierroksen jälkeen ykköspaikalla tuloksella +4. Viiden lyönnin päässä on Slovenia ja kuuden Norja. Jesse Saareks 70/-2 ja Oliver Ruutu 71/-1 olivat koko päivän parhaimmistoa.

”Kaikkiaan ok päivä. Sijoitus luonnollisesti lämmittää, vaikka emme täysin pysyneet omassa pelisuunnitelmassa. Huomenna uudestaan perusasioiden kautta”, poikien valmentaja Mikael Mustonen kertoo.

Estonian Golf & Country Clubin kenttä on todella hyvässä kunnossa, mutta helteen kuivattamat väylät pomputtavat jonkin verran arvaamattomasti.

Tulokset ja lähtöajat TÄSTÄ.

Suomen joukkueiden lyöntipelikarsinnan tulokset 6.-7.7.
Viiden parhaan tulos päivittäin lasketaan joukkueen yhteistulokseen.

EM-joukkue naiset – Royal County Down Golf Club, Pohjois-Irlanti par 73
Yhteistulos +35, sijoitus 12.

Anna Backman, 76-80
Krista Junkkari, 82-76
Elina Saksa
, 77-74
Tia Teiniketo, 80-80
Kerttu Hiltunen, 72-81
Daniella Barrett, 75-75

Valmentaja Jussi Pitkänen
Kapteeni Matti Lindholm

EM-joukkue tytöt – Montado Golf Resort, Portugali par 72
Yhteistulos +43, sijoitus 9.

Aada Rissanen, 78.77
Ella Mäki-Tanila, 83-75
Emilia Väistö, 73-82
Oona Kuronen, 75-77
Adeliina Virtanen, 79-79
Kia Sormunen, 73-77

Valmentaja Pasi Purhonen
Kapteeni Anna-Lena Vilo

2-divisioonassa pelaavat miehet ja pojat aloittivat kahden päivän lyöntipelikarsinnan keskiviikkona 7.7.

EM-joukkue miehet – Estonian Golf & Country Club, Viro par 72
Yhteistulos +12, sijoitus 5.

Antti-Jussi Lintunen 74
Elias Haavisto 74
Markus Luoma 73
Eeli Kujanpää 78
Jesse Waaralinna 73
Veeti Mähönen 96

Valmentaja Petteri Nykky
Kapteeni Jukka Pennanen

EM-joukkue pojat – Estonian Golf & Country Club, Viro par 72
Yhteistulos +4, sijoitus 1.

Jesse Saareks 70
Niilo Mäki-Petäjä 74
Oskari Schuvalow 77
Veikka Viskari 74
Roope Juslin 75
Oliver Ruutu 71

Valmentaja Mikael Mustonen
Kapteeni Jukka Pennanen