SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomen naisilta on par vielä alittamatta Abu Dhabissa

Kilpagolf26. Lokakuuta 2023

Toinen kisapäivä naisten MM-joukkuekilpailuissa oli Suomelta hyvin avauspäivän kaltainen esitys. Tulos +5 vei Suomen yhteistulokseen +9, jolla irtoaa kilpailun puolivälissä jaettu 30:s sija.

Suomen joukkueen tulokseen laskettiin torstaina Katri Bakkerin ja Emilia Väistön kierrokset. Bakker pelasi 74 (+2) ja Väistö 75 (+3). Henni Mustosella oli hankalampi päivä, tulos 78 (+6).

Bakkerin ajatukset omasta kierroksesta olivat selkeät.

”Kokonaisuudessaan ihan tasaista tekemistä, putit eivät vain uponneet. Pari avausta enemmän olisi pitänyt saada väylälle”, 13. reiälle tuplabogin nimenomaan metsään karanneen avauksen jälkeen tehnyt Bakker kertoi.

Lyönnin Bakkeria enemmän kierrokseensa käyttänyt Väistö oli Bakkerin kanssa täysin samoilla linjoilla, että avausten kanssa oli hieman hakemista, eivätkä putitkaan uponneet aivan toivotulla tavalla.

Mustosen päivä oli taistelua alusta lähtien. Kroppa ei oikein herännyt koko päivänä, Mustonen totesi.

Valmentajat Jussi Pitkänen ja Pasi Purhonen katsoivat tarkalla silmällä suojattiensa peliä kierroksella. Kokenut valmennuskaksikko huomasi puutteita etenkin taktisella puolella.

”Liian usein huono lyönti päätyi turhan hankalaan paikkaan griinin ympärillä. Sen takia up&down-osasto vuotaa vähän turhan paljon”, valmentajat analysoivat.

”Mutta tästä tulee ottaa opiksi. Kisa on kuitenkin vasta puolivälissä. Paljon golfia ja mahdollisuuksia on vielä jäljellä.”

Suomen turnaus jatkuu perjantaina, jolloin joukkue on jälleen aamutuimaan kentällä. Joukkueen lähtöajat ovat kello 6.03 eteenpäin Suomen aikaa.

Kilpailun kärjessä on tiukkaa, sillä Thaimaa, Australia ja Espanja ovat kaikki tuloksessa -13.

Naiset 25.–28.10. Espirito Santo Trophy

Katri Bakker, Espoon Golfseura, 75–74
Henni Mustonen, Tahkon Golfseura, 73–78
Emilia Väistö, Etelä-Pohjanmaan Golf, 75–75

Varapelaaja: Anna Backman, Kanava Golf Vääksy
Kapteeni/fysio: Matti Lindholm
Valmentajat: Jussi Pitkänen ja Pasi Purhonen

Tulokset