SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomen joukkueet Nations Cupissa Sotograndessa 10.-13.4.

Kilpagolf10. Huhtikuuta 2019

Perinteikkään kilpailun osallistujat huipputasoa

Suomen joukkueet pääsevät mittauttamaan kevään kuntonsa Euroopan kovimpia pelaajia vastaan Sotogranden perinteikkäässä Nations Cupissa Espanjassa. Entisiin voittajiin kuuluu muun muassa Sergia Garcia ja Rory McIlroy. Joukkuekisan tuloksiin otetaan päivittäin naisissa kaksi parasta lyöntipelitulosta ja miehissä kolme.

Suomen joukkueet on valittu amatöörien maailmanlistan rankingien perusteella.

Naisten joukkueessa pelaavat Krista Junkkari, Elina Saksa ja Daniella Barrett. Naisissa joukkueita on kymmenen.

”Hyvä fiilis, edellinen viikko leireiltiin lähistöllä ja valmistelut ovat menneet hyvin ja. Elina ja Jonatan liittyivät joukkueeseen alkuviikosta omalta leiriltään ja pelasivat eilen am-amissa, kun loput hioivat viimeistelyjä”, naisten liittovalmentaja Jussi Pitkänen kertoo.

Valderraman naapurissa sijaitseva Sotogranden kenttä on upea, ja haastaa pelaajat etenkin griineillä ja niiden ympärillä.

”Kärsivällisyys on tärkeää, lähestymisiä ei saa missata väärälle puolelle. Pelisuunnitelmaa on mietitty tarkkaan, harkittu aggressiivisuus on valttia jotta saadaan birdiemahdollisuuksia aikaan.”

Miesten joukkueessa pelaavat Casper Simberg, Jonatan Jolkkonen, Alex Hietala ja Matias Honkala. Miehissä joukkueita on mukana 15.

Miesten liittovalmentaja Pasi Purhonen on ollut tyytyväinen edeltävään leiriin ja pelaajien asenteeseen.

”Ollaan saatu vetää hyviä päiviä vaihtelevissa sääolosuhteissa. Nälkäisen tuntuisia pelaajia, niin kuin voi tietysti odottaakin.”

”Miesten osalta kilpailussa on kaksi selkeää tavoitetta – vetää ehjä kilpailu ja keskittyä pitämään huolta jokainen omalla kohdallaan tärkeimmistä menestymiseen johtavista peruskivistä”, Purhonen kiteyttää.

Kilpailu alkaa keskiviikkona klo 9.30 Suomen aikaa. Livescorea voi seurata täältä:
Copa R.C.G. Sotogrande – European Nations Championship 2019