SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomen joukkue aamuvuorossa Abu Dhabin MM-joukkuekilpailujen avauspäivänä

Kilpagolf17. Lokakuuta 2023

Miesten kilpailu käynnistää kahden viikon MM-kisaputken Abu Dhabin helteessä, sillä naiset pelaavat MM-mitaleista samalla kentällä ensi viikolla.

Amatöörien MM-joukkuekilpailut olivat suomalaismiehiltä viime vuonna nappisuoritus, kun he sijoittuivat Ranskassa pelatussa turnauksessa kymmenenneksi. Sijoitus kärkikymmenikköön takasi Suomelle paikan tämän vuoden MM-kilpailuihin, jotka käynnistyvät keskiviikkona Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pääkaupungissa Abu Dhabissa.

Kisakenttänä toimii haukkaa muistuttavasta klubitalostaan tunnettu Abu Dhabi Golf Clubin National-kenttä. Suomen kolmihenkisen joukkueen muodostavat Markus Luoma, Elias Haavisto ja Jesse Saareks. Luoma ja Haavisto olivat mukana joukkueessa jo viime vuonna, Saareks sen sijaan on uusi nimi MM-tasolla.

Joukkueen valmentajana Abu Dhabissa yhdessä Petteri Nykyn kanssa oleva Jussi Pitkänen odottaa helteistä kisaviikkoa DP World Touriltakin tutulla kentällä. Päivälämpötilat pyörivät 35 asteen tuntumassa, eikä pilvistä ole tietoakaan.

”Lämpöä piisaa. Nestetasapainon kanssa on oltava todella tarkkana. Kuumuus yllättää helposti. Meillä on oikeastaan ihannetilanne edessä keskiviikkona, kun pääsemme ensimmäisessä ryhmässä auraamaan”, Pitkänen toteaa.

Suomen lähtöajat avauskierrokselle ovat kello 6.30 alkaen, jolloin aurinko on juuri noussut. Suomen pelaajista Markus Luoma pelaa ensimmäisessä ryhmässä, Jesse Saareks toisessa (klo 6.41) ja Elias Haavisto kolmannessa (klo 6.52). Aikaero Suomen ja Abu Dhabin välillä on yksi tunti, joten Suomessa joukkueen peliesityksiä pääsee jännittämään jo 5.30 alkaen.

Joukkueen valmistautuminen nelipäiväiseen kilpailuun on sujunut myönteisissä merkeissä. Valmistava leiri Dubaissa sujui hyvin, ja nyt on kova halu päästä pelaamaan, Pitkänen sanoo innoissaan.

”Tänään haettiin tuntumaa kisakenttään ja olosuhteisiin. Kenttä on hyvässä kunnossa. Tiistaina pelataan näillä näkymin takaysi ja kävellään loput. Energiaa pitää säästää kisaa varten.”

Eisenhower Trophy -nimellä kansainvälisesti tunnetun amatöörien MM-turnauksen pelimuoto on 72 reiän lyöntipeli. Joukkueen tulokseen lasketaan jokaiselta kilpailukierrokselta kaksi parasta henkilökohtaista kierrostulosta.

Eisenhower Trophyn voittoa puolustaa Italia.

Suomen joukkue

Miehet 18.–21.10. Eisenhower Trophy

Markus Luoma, Helsingin Golfklubi
Elias Haavisto, Kymen Golf
Jesse Saareks, Koski Golf

Varapelaaja: Veikka Viskari, Vierumäen Golfseura
Kapteeni/fysio: Jukka Pennanen
Valmentajat: Jussi Pitkänen ja Petteri Nykky