SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

SM-lyöntipelissä kaikki auki ennen viimeistä päivää

Kilpagolf21. Heinäkuuta 2017

Mikael Salminen ja Krista Bakker säilyttivät johtopaikkansa Talissa pelattavissa lyöntipelin SM-kilpailuissa. Erot ovat kuitenkin niin pieniä, että lauantaina usealla pelaajalla on mahdollisuus nousta mitaleille.

Golfin lyöntipelin SM-kilpailujen viimeiseen päivään lähdetään Mikael Salmisen johdolla. Salminen teki perjantaina tuloksen 68 ja siirtyi yhteistulokseen -9. Se on kaksi lyöntiä parempi kuin toisena olevan Lauri Ruuskan (-7).

”Tasaista tuuppaamista. Yksi hassi tänään, ysillä jäi eguksi bunkkeriin. Muutama hyvä up & down ja pari perus-birkkua par-viitosille”, Salminen tiivisti kierroksensa.

”Huomenna syödään ihan samaa puuroa kuin tänäänkin. Koko ajan siellä lyödään wedgeä sisään, joten paikkoja kyllä tulee”, Salminen kertoi.

Salminen ja Ruuska pelasit perjantaina samassa ryhmässä, jonka kolmas pelaaja oli Joonas Granberg. Kaikki päättivät kierroksensa birdiellä, jotka syntyivät varsin toisistaan poikkeavalla kaavalla.

Salminen viimeisteli omansa yhdellä putilla, Ruuska kahdella tultuaan viheriölle kahdella lyönnillä.

”Löin avauksen naapuriväylää (6. väylä) kohti, eikä kakkosessa matkaa ollut enää kuin 150 metriä, rautaysi”, Ruuska kertoi.

Muuten oli tosi hankala päivä, enkä saanut oikein mitään aikaan. Rautapeli ei tänään toiminut ollenkaan. Vähän tylsä kierros. En ole oikein tyytyväinen, niin paljon siellä tuli sössittyä. Rangen kautta täytyy tänään lähteä kotiin.
– Lauri Ruuska

Joonas Granberg taisteli oman birdiensä viimeisellä väylällä loistavan lähestymislyönnin ansiosta. Granbergin toinen lyönti päätyi paikkaan, josta hänen oli pakko vapautua parikymmentä metriä taemmas. Lyöntilinjalla oli kolme korkeaa puuta, joiden yli Granberg taiteili pallonsa viheriölle.

”Matkaa oli noin 85 metriä. Täysi 58-asteinen wedge siihen oli lyötävä. Laskeskelin, että jos se rapsahtaa vähän yläoksiin, niin se tippuu hyvin lipulle, ja niinhän se rapsahti”, rennon oloinen Granberg kuvaili päivän näyttävintä lyöntiä.

Granberg (-6) jakaa kolmatta sijaa Sami Välimäen ja Santeri Lehesmaan kanssa, jotka kilpailevat amatööristatuksella, kuten kärkikymmenikköön mahtuvat Antti-Jussi Lintunen (-5), Kim Koivu (-5), Aleksi Myllymäki (-5) ja Casper Simberg (-4).

Puttinsa kanssa tuskaillut Bakker piti kärkipaikkansa

Kahden kierroksen jälkeen naisten kilpailua kolmella lyönnillä johtanut Krista Bakker ei löytänyt perjantaina parasta virettään. Bakker teki tuloksen 75 (+4), mutta säilytti kärkipaikkansa yhden lyönnin erolla toisen sijan jakaviin Krista Junkkariin ja Ellinoora Moisioon (+2).

”Putti ei toiminut. Eilenkin oli sen kanssa vähän hankaluuksia, mutta tänään vielä enemmän. En pystynyt lyömään lähestymisiä ihan tarpeeksi lähelle lippua, ja en saanut pitkiä putteja sisään”, Bakker sanoi.

Krista Bakker ei ollut perjantaina tyytyväinen puttipeliinsä.

”Sanoisin, että lyöminen on tällä hetkellä sillä tasolla, että täällä pitäisi pystyä pelaamaan alle parin, jos putti toimii. Tällä kentällä pärjäävät ne, jotka lyövät tarkimmin”, Bakker luonnehti.

Bakkerin kanssa samassa ryhmässä pelannut amatööri ja etunimikaima Krista Junkkari teki perjantaina tuloksen 73 (+2) taisteltuaan päätösreiälle parin todella hankalasta paikasta.

Junkkarin toinen lyönti päätyi jyrkkään rinteeseen viheriön sivulle, josta hän lopulta päätti putata pallonsa viiden metrin päähän lipusta pitkähkön heinän ja viheriön vierestä kulkevan tien yli.

Krista Junkkari lyömässä erinomaisesti onnistunutta ”puttiaan” jyrkästä rinteestä 18. reiällä.

”Siinä oli niin iso rinne ja pallo makasi huonosti, että tuli sellainen fiilis, etten pysty osumaan siihen millään muulla mailalla puhtaasi. Ajatus oli se, että bogia en tuosta ota. Pallo pitää vain saada griinille ja kahdella putilla reikään”, Junkkari kertoi.

SM-kilpailut päättyvät huomenna lauantaina. Miesten viimeinen ryhmä lähtee kentälle kello 12.24. Tapahtumaan on vapaa pääsy.