SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

SM-kisaviikko käynnistyy Vaasan Golfissa

Kilpagolf16. Heinäkuuta 2019

SM-lyöntipelit kokoaa yhteen Suomen parhaat ammattilaiset ja amatöörit mittelemään mestaruuksista Vaasan Golfiin 17.-20.7.

50-vuotisjuhliaan viettävä Vaasan Golf on virittänyt SM-peliareenan huippukuntoon. Viime vuonna Vaasan Golf isännöi nuorten SM-lyöntipelejä, joista seura sai kaivattua oppia SM-kisojen järjestämiseen. Tämän vuoden SM-lyöntipeleihin onkin tehty muutamia muutoksia juuri kisakentän suhteen.

Viime vuonna nuorten SM-kisoissa pelattiin yhdistelmää White+Blue, mutta tänä vuonna kisakentäksi on valittu Yellow+Blue. Vaasan Golfin eri luonteisista yhdeksän reiän kokonaisuuksista Blue -kenttä polveilee mäntymetsässä, kun taas Yellow -kenttä tarjoilee pelaajille peltoisempaa maastoa. Neljän kierroksen mittainen SM-taisto huipentuu Vaasan Golfissa finaalipäivänä 20.7. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Viime vuoden mestari Alex Hietala saa vastaansa koko EM-joukkueen.

Miesten mestaruuskamppailusta voidaan odottaa tasaväkistä, sillä mukana on koko miesten EM-joukkuekisoissa Suomea edustanut kuusikko – Alex Hietala, Matias Honkala, Santeri Lehesmaa, Veeti Mähönen, Jonathan Jolkkonen ja Casper Simberg.

Viime vuotista Suomen mestaruuttaan puolustava Hietala on tällä hetkellä paras suomalainen myös amatöörien maailmanlistalla, sijoituksellaan 125. Hietala nappasi viime vuonna Vaasan Golfin viheriöillä myös alle 21-vuotiaiden Suomen mestaruuden.

Ammattilaisisgolfareita Vaasassa edustaa muun muassa viime vuonna hopealle SM-lyöntipeleissä Aura Golfissa uusinnan jälkeen taipunut Lauri Ruuska, joka hakee epäilemättä kirkastusta viime vuoden mitalilleen.

Reikäpelin Suomen mestaruuden hiljattain Lahden Golfissa voittanut ja Yhdysvalloissa asuva Toffe Jusslin tavoittelee niin ikään mestaruutta Vaasan Golfissa, kuin myös junioreiden SM-lyöntipelien mestareiksi Nurmijärven Golfklubilla kruunatut Markus Luoma ja Sakke Siltala, jotka ovat mukana tavoittelemassa SM-mitaleita nyt myös miesten sarjassa.

Oona Vartiainen on yksi SM-lyöntipelien ennakkosuosikeista.

Naisten sarjassa ei tänä vuonna nähdä vastaavaa ammattilaispelaajien joukkoa kuin viime vuonna Aura Golfissa. Ammattilaisista mukana ovat Ella Salminen ja erinomaisia peliotteita Messilä Golfin isännöimässä Viaplay Ladies Finnish Openissa esittänyt Oona Vartiainen.

Mestaruustaistosta voidaankin odottaa tasaväkistä, sillä ammattilaisia haastamaan lähtevät muun muassa naisten EM-joukkueen edustajat Anna Backman ja Elina Saksa, jotka janoavat epäilemättä parannusta viime vuotisiin sijoituksiinsa.

Myös nuorten SM-lyöntipelimestarit Ronja Taipale ja Katri Bakker ovat mukana kisassa, kuin myös Yhdysvalloista yliopistosta Suomeen kesäksi palannut ja SM-reikäpelimestaruuden nimiinsä vienyt Ellinoora Moisio.

Vaasan Golfin viheriöillä Suomen mestaruuksista mittelemässä nähdään amatööripelaajista myös Krista Junkkari. Vaasan Golfista lienee jäänyt Junkkarille hyviä muistoja, sillä viime vuonna hän voitti juuri kyseisellä kentällä alle 18-vuotiaiden Suomen mestaruuden.

Petri Takkunen puolustaa Vaasan Golfissa viime vuoden Suomen mestaruuttaan.

SM-mitaleista kamppaillaan Vaasan Golfissa myös erityisgolfareiden kesken. Mestaruutta puolustaa Petri Takkunen, jota haastamaan lähtevät viime vuotiset hopea- ja pronssimitalistit Tero Peltola ja Raimo Juuti. Peltola johtaa erityisgolfareiden kilpailukiertueen E-Tourin rankingia ja mukana Vaasassa nähdään myös rankingissa kakkossijalla majaileva Heikki Syvälä.

Tulosseuranta, lähtöajat ja osallistujalistat 17.-20.7. löytyvät TÄÄLTÄ