SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Seurajoukkueet mittelevät paremmuudestaan Kanavagolfissa

Kilpagolf26. Elokuuta 2021

Kanavagolf Vääksy toimii tulevana viikonloppuna näyttämönä, kun miesten ja naisten seurajoukkueet kilpailevat Suomen mestaruuksista. Miesten puolella kilpailuun osallistuu 15 joukkuetta, naisissa mukana on 8 joukkuetta. Miesten joukkueissa on 4–6 pelaajaa ja naisissa 2–4 pelaajaa.

Kilpailussa piti järjestää perjantaina karsintakilpailu, mutta kaikki ilmoittautuneet joukkueet mahtuvat mukaan viikonlopun kilpailuun.

Joukkuekilpailun luonteeseen kuuluvat erilaiset paripelimuodot, ja Vääksyssä pelataan lauantaina aamupäivällä ensin foursomea, ja iltapäivällä on ohjelmassa fourballit. Sunnuntaina pelataan henkilökohtaista lyöntipeliä. Kilpailunjohtajana toimiva Mika Wikström avaa vielä hieman tarkemmin pelien etenemistä.

”Lauantaina miehissä kumpaakin pelimuotoa pelaa kaksi paria, ja naisissa pelaa yksi pari. Kaikkien tulokset lasketaan joukkueen yhteistulokseen mukaan. Sunnuntain single-peleissä miehissä pelaa neljä pelaajaa, joista kolmen parhaan tulos huomioidaan joukkueen tulokseen. Naisissa pelaa kolme pelaajaa, joista kahden paras tulos huomioidaan. Ja lopuksi sitten ynnätään lyönnit yhteen, ja sitä kautta saadaan mestarit selville”, Wikström kertoo viikonlopun kupletin juonen.

Vääksy on saanut osansa viime aikojen reippaista vesisateista, mutta Wikström on luottavainen, että kilpailut saadaan vietyä kunnialla läpi.

”18. väylä lainehti keskiviikkona, mutta nyt siinä on enää siinä muutama pieni lammikko. Kenttä näyttää kuitenkin hyvältä, ja jos siirtosääntö on, niin se on mutaisten pallojen takia, ei liian märän kentän takia”, Wikström kertoo.

Yksi nimivahvimmista joukkueista tulevan viikonlopun kisaan löytyy Suur-Helsingin Golfilta. Miehissä joukkueessa pelaavat Mikael Salminen, Tuomas Salminen, Jarkko Raski ja Markus Ervasti. Naisten kilpailuun SHG lähettää joukkueen Hanna-Leena RonkainenTiia TeiniketoReetta Teräväinen.

Ervasti kertoo, että kilpailuihin lähdetään intoa täynnä.

”SHG:ssä on pitkät kilpagolfperinteet, ja voisin kuvitella, että olemme eniten SM-mitaleita saavuttanut seura. Ja kun kilpailuista alettiin puhua, kaikkien kädet nousivat pystyyn, että totta kai mennään pelaamaan”, vankan kilpagolftaustan omaava Ervasti sanoo.

Viikonlopun pelit käynnistyvät lauantaiaamuna kello 8.00, ja pelien etenemistä voi seurata golf.fi-sivujen tulospalvelun kautta.