SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Puolivälissä MM-kisaa Suomi sijalla 23 – ”Huomenna aika tehdä isku”

Kilpagolf30. Elokuuta 2018

Toinen tasainen MM-päivä tiputti Suomen kauemmas kärjestä

Espirito Santo Trophyn eli MM-kisojen toinen päivä Irlannissa sujui jälleen tasaisesti Suomen osalta. Naisten nuori joukkue pelasi +1 parantaen lyönnillä eilisestä, vaikka tänään pelattiin haastavampaa Montgomerie Coursea. Suomi on puolivälissä kisaa sijalla 23 tuloksella +3.

Suomen päivän parhaasta kierroksesta vastasi Anna Backman, 72 (E). Kierros sisälsi kolme birdietä ja kolme bogia – vähän nihkeätä muttei juuri epäonnistumisiakaan. Myös Elina Saksan 73 (+1) laskettiin joukkueen tulokseen.

”Tänään oli taas sellainen päivä, että taisteltiin itsemme pysymään peleissä. Kaikilla on fiilis, että huomenna on aika tehdä isku”, Backman kertoi.

”Emme ole asettaneet liikaa tuloksellisia tavoitteita, jotta pystymme kaikki antamaan kentällä omaa parasta golfiamme.”

Lisää birdiejä ja iskupaikkoja joukkue kuitenkin ehdottomasti tarvitsee kahdella viimeisellä kierroksella, jos mielii nousta tuloslistalla. Hyvin nopeat ja muodokkaat griinit tarkoittavat, että palloa pitää saada lähelle lippua.

Kaikkien joukkueiden pelattua molemmat kentät ovat tulokset nyt vertailukelpoisia – Suomi on liki rankingsijoitustaan 22.

Moni kärkijoukkueista pelasi tänään helpommalla O’Meara Coursella, ja etenkin kärkeen ampaissut ennakkosuosikki USA otti siitä kaiken ilon irti. Hurja tämän päivän tulos -16 nosti joukkueen yhteistulokseen -18. Vertailuna Suomi teki eilen O’Meara Coursella 6 birdietä, USA tänään 16 ilman bogeja.

Toisena Espirito Santo Trophyssa on yhden lyönnin erolla Etelä-Korea. Parhaat eurooppalaiset ovat viidentenä majailevat Saksa ja Itävalta tuloksella -7.

Suomi aloittaa hyökkäyksensä huomenna pelaamalla uudestaan Montgomerie Coursella, tiiajat alkavat klo 10.51 Suomen aikaa Kanadan ja Sveitsin kanssa.

Tulokset: http://www.watc2018.ie/womens-team-scores.html