SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Performance Center laajenee – urasuunnittelutilaisuuksia pelaajille ja heidän taustajoukoilleen

Kilpagolf8. Toukokuuta 2018

Pelaajia halutaan valmistaa entistä paremmin uralla eteen tuleviin ei-golfillisiin haasteisiin

Osana Catmandoo Junior Performance Center -palveluja Golfliitto tarjoaa urasuunnittelutilaisuuksia pelaajille, heidän vanhemmilleen, valmentajilleen sekä muille taustajoukoille. Aikuisten ja nuorten kilpailujen yhteydessä järjestettäviin noin tunnin mittaisiin tilaisuuksiin ovat tervetulleita myös kenttäyhteisöjen avainhenkilöt kuten junioriohjaajat ja toimikuntien vetäjät.

Tilaisuuksien aiheena on ”lupaavasta amatööripelaajasta menestyväksi Tour-ammattilaiseksi”. Mitä asioita tulee huomioida kilpailemisen ja valmennuksen lisäksi, jotta huipulle tähtäävä pelaaja voi menestyä ammattilaisena? Miten näiden tausta-asioiden hoitamiseen kannattaa valmistautua? Millaisia vaihtoehtoja niiden toteuttamiselle on?

”Vastaavalle palvelulle on ollut kysyntää aloittavien ammattilaisten keskuudessa, nyt halutaan olla proaktiivisia ja lähestyä junioripelaajia jo ennen kuin asia tulee kohdalle”, kilpailukoordinaattori Eero Kangasniemi kertoo taustoista.

Tilaisuudet vetää entinen ammattilaispelaaja, PGA:n jäsen ja moninkertainen suomenmestari Mikko Rantanen, Golf Mentors Oyn toimitusjohtaja. Kainalojutussa alempana kerrotaan enemmän Mikon taustasta.

Tilaisuuksien tarkoituksena on opastaa ja kouluttaa pelaajia taustajoukkoineen, miten tärkeää on suunnitella pelaajan urapolkua myös liiketoiminnan näkökulmista. Tavoitteena on antaa osallistujille ymmärrys erilaisten kaupallisten, juridisten, hallinnollisten sekä markkinointiviestinnällisten asioiden hoitamisesta, jotta pelaajilla olisi paremmat mahdollisuudet menestyä ”startup-yrittäjänä”, kun hän päättää siirtyä ammattilaiseksi.

Rantanen kertoo esimerkkejä niin omaltaan kuin muidenkin suomalaisten sekä kansainvälisten pelaajien urapoluilta, joista osasta on tullut menestyviä ammattilaispelaajia ja monesta ei. Mitä näistä kokemuksista voidaan oppia ja miten omaa pelaajauraa kannattaa eri vaiheissa suunnitella? Tilaisuuksissa on aikaa myös osallistujien kysymyksille. Pohjaltaan tilaisuudet ovat samanlaisia, joten ei ole väliä mihin niistä osallistuu.

Tilaisuudet

Juniorikilpailujen yhteydessä:

P 25.5. klo 17-18, FJT Wiurila
Ti 26.6. FIJC Vierumäki
Ti 31.7. Junioreiden joukkue SM Kuusankoski

Finnish Tour/aikuisten kilpailut:

To 7.6. klo 15-16, FT Peuramaa
Ke 13.6. klo 17-18 FT Nokia
Ti 17.7. SM-lyöntipeli Turku
Ke 8.8. Challenge Tour Vierumäki

Tilaisuudet ovat maksuttomia. Aikataulu tarkentuu kauden aikana.

Pyydämme ilmoittautumaan ensimmäisiin tapahtumiin etukäteen LyytissäWiurila, Peuramaa ja Nokia.

Tilaisuuksiin pääsee mukaan ilmoittautumattakin, jos tilaa on.

Lisätietoa:

Eero Kangasniemi +358 40 761 3352
Mikko Rantanen +358 500 656565

Mikko Rantanen, 47, on pelannut golfia koko ikänsä. Rantanen nousi kirjaimellisesti puskista junioreiden SM-kultaan 18-vuotiaana, kun perhe oli juuri muuttanut Afrikasta takaisin Suomeen. Voitolla hän nousi maajoukkueeseen, ja ura lähti etenemään. Matka jatkui ensimmäisten suomalaisten joukossa golfstipendillä collegeen opiskelemaan.

Opintojen aikana Georgia Techissa ajatus ammattilaisuudesta vahvistui, ja valmistuttuaan 1995 hän vaihtoi heti statusta. Paikka pääkiertueelle ei auennut karsinnoista, joten pelit jatkuivat Amerikan minitoureilla ja Challenge Tourilla. Vuonna 2000 Rantanen lopetti peliuransa, kun hän kolmesta karsintafinaalipaikasta huolimatta ei onnistunut nousemaan haastajakiertueelta ET:lle.

Työura on jatkunut sen jälkeen monipuolisesti golfin parissa. Rantanen on toiminut sekä PGA:n että Golfliiton johdossa, ja hän on muun muassa perustanut nykyisen Finnish Tourin. Viimeiset 10 vuotta Rantanen toimi GameBookin toimitusjohtajana, kunnes vuoden vaihteessa aloitti uuden haasteen Golf Mentorsin toimitusjohtajana.