SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Naisten EM-kisat starttaavat – Kiira Riihijärvi luottaa pelitaitoihinsa

Kilpagolf23. Heinäkuuta 2019

Naisten henkilökohtaiset Euroopan mestaruuskilpailut pelataan 24.-27.7. Parkstone Golf Clubilla Englannissa. Suomea kilpailussa edustavat Daniella Barret, Petra Salko, Emilia Tukiainen, Krista Junkkari, Kerttu Hiltunen ja Kiira Riihijärvi.

Viime vuonna naisten henkilökohtaisissa EM-kisoissa Slovakiassa viidennelle sijalle yltänyt Kiira Riihijärvi on Suomen joukkueen kärkipelaajia myös tänä vuonna. Amatöörien maailmanlistalla sijalla 101. majaileva Riihijärvi on tällä hetkellä rankingin paras suomalainen.

EM-kisojen suhteen Riihijärven tavoitteet ovat maltilliset, viime vuoden huippusijoituksesta huolimatta.

Pelattava kenttä vaikuttaa Riihijärven mukaan kisaan asetettaviin tavoitteisiin – toisinaan vaaditaan kärsivällisyyttä, toisinaan taas pitää hyökätä rohkeasti. Toisaalta myös olosuhteet saattavat pakottaa pelaajia muokkaamaan tavoitteitaan, jos ne perustuvat kierrostuloksiin. Siksipä Riihijärven tavoitteet nojaavatkin omissa käsissä oleviin asioihin.

”EM-kisojen tavoitteena on pelata omaa hyvää peliä niin, että saisin itsestäni parhaan mahdollisen irti”, Riihijärvi linjaa.

Kiira Riihijärvi on yksi Suomen kuudesta pelaajasta EM-kisoissa Parkstone Golf Clubilla Englannissa.

Yhdysvalloissa Floridassa Tampan yliopistossa kauppatieteitä opiskelevan Riihijärven kausi on pitkä, sillä yliopiston kisakausi on käynnistynyt jo helmikuun lopulla. Lyhyen kesäkauden aikana Riihijärvi pelaa vain muutamia kilpailuja ennen paluuta yliopistoareenoille. Kevätkaudella Riihijärvi nappasi neljässä peräkkäisessä kilpailussa sijat 4., 2., 3. ja 1. ja nousi yliopistonsa ykköspelaajaksi.

”Tuntui, että pelasin hyvän kauden yliopistossa, mutta toisaalta aika lailla perusgolfia. Se on todella positiivista, että perusvarma tekeminen näkyi tuloskortissa niin hyvinä tuloksina. Antaa uskoa tulevaisuuteen”, summasi Riihijärvi.

Loistavan yliopistokauden salaisuutena oli Riihijärven mukaan varmaksi kehittynyt lähipeli ja sen myötä helpottunut tuloksen teko. Myös henkisellä puolella on Riihijärven mukaan otettu isoja askeleita eteenpäin.

”Suurin vaikuttava tekijä hyviin tuloksiin on ollut itseluottamus”

Yleisesti ajatellaan, että yhdysvaltalaisurheilijoilla, lajista riippumatta, on vankka luotto omaan tekemiseensä, mikä näyttäytyy ulospäin itsevarmuutena. Saman havainnon on tehnyt myös Riihijärvi, johon on omien sanojensa mukaan tarttunut opiskeluvuosien aikana myös ripaus yhdysvaltalaisurheilijoiden itseluottamusta.

”Jenkeissä ollaan itsevarmoja vaikkei oltaisikaan niin hyviä. Suomessa se menee usein toisinpäin – vaikka oltaisiin kuinka taitavia, niin ei uskota omaan tekemiseen”, tiivistää Riihijärvi.

EM-kisojen kynnyksellä Riihijärvi luottaa erityisesti avauspeliinsä ja puttaamiseen, jotka ovat toimineet moitteetta viimeisimmissä kisoissa.

Luottavaisena EM-kisaan lähtee myös tuore naisten lyöntipelin Suomen mestari Krista Junkkari. Mestaruusjuhlat jäivät Junkkarit osalta lyhyiksi, sillä EM-joukkue matkusti Englantiin ja aloitti kisakenttään tutustumisen heti SM-lyöntipelien finaalipäivän jälkeen. Junkkari pelasi Vaasassa naisten SM-kisahistorian kautta aikojen kovimman yhteistuloksen -10 (278) ja nappasi ylivoimaisen mestaruuden. Ei siis ihme, että pelaaja lähtee EM-kisoihin omaan peliinsä luottaen.

”Yksi iso etappi ja tavoite saavutettu tälle kaudelle ja vielä hyvällä omalla pelillä. Sain tehtyä ansaittuja birdieitä. Vahvuuteni ovat ehdottomasti hyvät, pitkät lyöntini”, totesi Junkkari SM-kullan ratkettua.

Tuore Suomen mestari Krista Junkkari osoitti olevansa kovassa pelivireessä EM-kisojen kynnyksellä.

Tulosseuranta, osallistujalista ja lähtöajat: Naisten EM Parkstone GC Englanti