SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

MM-joukkueet valittu lokakuulle

Kilpagolf24. Elokuuta 2023

Golfin amatöörien MM-joukkuekilpailut pelataan Abu Dhabissa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa lokakuun puolen välin jälkeen. MM-kilpailut pelataan nyt poikkeuksellisesti kahtena vuotena peräkkäin, koska jatkossa ne halutaan pelata parittomina vuosina.

Kilpailu on lyöntipelimuotoinen 72 reiän joukkuekilpailu kolmihenkisin joukkuein. Joukkueen tulokseen lasketaan jokaiselta kilpailukierrokselta kaksi parasta henkilökohtaista kierrostulosta.

Valintakriteerien mukaisesti Suomen miesten ja naisten joukkueisiin valittiin yksi pelaaja maailman amatöörirankingin perusteella ja loput valmentajien harkinnalla.

Suomen joukkueet

Miehet 18.-21.10. Eisenhower Trophy

Markus Luoma, Helsingin Golfklubi
Elias Haavisto, Kymen Golf
Jesse Saareks, Koski Golf

Varapelaaja: Veikka Viskari, Vierumäen Golfseura
Kapteeni/fysio: Jukka Pennanen
Valmentaja: Jussi Pitkänen ja Petteri Nykky

Naiset 25.-28.10. Espirito Santo Trophy

Katri Bakker, Espoon Golfseura
Henni Mustonen, Tahkon Golfseura
Emilia Väistö, Etelä-Pohjanmaan Golf

Varapelaaja: Anna Backman, Kanava Golf Vääksy
Kapteeni/fysio: Matti Lindholm
Valmentaja: Jussi Pitkänen ja Pasi Purhonen

Tänä vuonna MM-kisaan otettavien joukkueiden määrää laskettiin 36:een, ja Suomen tavoitteena jatkossa on ennen kaikkea varmistaa pelipaikka kovalla MM-tasolla. Molemmat joukkueet lähtevät valmistavalle leirille Espanjaan syys-lokakuun vaihteessa.

Suomen miehet pääsivät mukaan viime vuoden kilpailujen upealla 10.sijalla. Joukkue on muuttunut kolmasosan verran, sillä kilpauransa lopettaneen Antti-Jussi Lintusen paikan nappasi Erkko Trophyn voittaja Jesse Saareks.

Naisten joukkue pääsi MM-kilpailuun amatöörirankingin sijoituksella. Joukkue on uudistunut viime vuodesta, ja mukana on kaksi ensikertalaista MM-tasolla – Henni Mustonen ja Emilia Väistö.

Pienemmän joukkuemäärän ansiosta kilpailu pelataan vain yhdellä kentällä entisen kahden sijaan. Kisa-areenana on Abu Dhabi Golf Clubin National-kenttä, joka on tunnettu haukkaa esittävästä klubitalostaan ja on tuttu myös miesten DP World Tourilta.

Suomen paras saavutus MM-tasolla on naisten pronssi vuodelta 2012.

Kilpailun kotisivu