SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Miehet henkilökohtaisiin EM-kisoihin selvillä

Kilpagolf20. Toukokuuta 2019

Miesten henkilökohtaiset EM-kilpailut pelataan tänä vuonna Itävallassa Diamond Golf Clubilla 26.-29.kesäkuuta. Kategorioiden kautta suoraan kilpailuun pääsivät Matias Honkala, Alex Hietala ja Santeri Lehesmaa. Suomella on lisäksi käytössään yksi maapaikka, johon valmennusjohto valitsi Casper Simbergin maailmanlistan sijoituksensa perusteella.

Diamond Golf Clubin kenttä on suomalaisille tuttu Mikko Korhosen viime kesän ensimmäisestä ET-voitosta ShotClock Masterissa. Myös poikien EM-joukkuekisat pelattiin samalla kentällä 2016, jolloin mukana olivat pelaajista Honkala ja Lehesmaa.

”Jäimme silloin niukasti välierien ulkopuolelle ja sijoituimme kuudenneksi. Kenttä on siis entuudestaan tuttu ja sellaiselle kentälle on aina kiva palata”, miesten Team Finland valmentajana mukaan lähtevä Pasi Purhonen kertoo.

”Tällaiset pienet asiat tuovat aina oman lisämausteensa kilpailulle, ja uskon pelaajien hyötyvän aiemmasta kokemuksesta ja kentän tuntemisesta valmistautumisessa.”

Purhosen mukaan kenttä haastaa kokonaisvaltaisesti ja vaatii hyvää osaamista niin pallonlyönnissä kuin puttaamisessakin. Lyhyet lähestymiset wedgellä ovat tärkeitä ja myös course managementilla on paljon merkitystä.

”Erittäin hyvä golfkenttä ja hienoa päästä takaisin näiden pelaajien kanssa Diamondiin”, Purhonen tiivistää.

Suomalaisten miesten paras saavutus henkilökohtaisissa EM-kilpailuissa on Panu Kylliäisen hopea vuodelta 2000.