SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Midien voittajiksi Kulloossa pelasivat EM-kisoihin matkaavat Hallanoro ja Jaakola

Kilpagolf21. Toukokuuta 2023

Keijo Jaakolan ja Milla Hallanoron alkukesän vire oli tänäkin viikonloppuna liikaa muille

Miesten sarjassa oltiin hyvinkin lähellä saada toiseen kisaan uusi voittaja, mutta Tapiola Golfin Keijo Jaakola onnistui, kuin onnistuikin nappaamaan toisen voiton putkeen. Voittaja Jaakola (70-71), sekä toiseksi uusinnassa jäänyt Nevas Golfin Markus Söderqvist (72-69) pelasivat viikonlopun kovaan tulokseen 3 alle parin molemmat.

Vain lyönnin päähän kärkikaksikosta jäi niin ikään Nevas Golfia edustava hiljattaen kentille palannut Thomas Sundström (69-73, -2).

Voitto ratkesi toisella uusintareiällä, kun Kullo Golfin 18. väylä päästiin uusimaan kahteen otteeseen. Voiton takasi Jaakolan omien sanojen mukaan ”tavaramerkki-eagle rautaykkösellä” , sillä kyseisen tempun hän teki viimeksi kaksi viikkoa sitten Wiurilassa.

Jo varsinaisella sunnuntain kierroksella Jaakola oli lähellä sinetoida voittonsa, kun hän löi 18. väylän par 5:lla spoonilla toisen lyönnin griinille ja putti oli lähellä upota sisään. Tuloksena oli tap-in-birdie, ja samaan aikaan Söderqvist onnistui lopettamaan kierroksensa myös birdieen. Söderqvistin alku päivään oli hurja, kun hän aloitti kierroksensa neljällä peräkkäisellä birdiellä.

”Seuraavaksi Nordcenteriin 25:n kisaan ja sitten onkin jo midien EM:t. Sieltä voitto ja jenkkien midien kautta Mastersiin – ei tässä sen pienempiä suunnitelmia ole”, totesi Jaakola naureskellen.

Ainakin Italiaan asti midien EM-kisoihin lähtee myös naisten kilpailun voittaja, Pickala Golfin Milla Hallanoro (76-74, +6). Naisten voittaja alkaa olemaan pikku hiljaa tyytyväisempi omaan peliinsä ja lähtee innolla entuudestaan tutulle kentälle Italiaan.

”Vielä on pari viikkoa aikaa saada lyönti vieläkin parempaan kuntoon. Ei varsinaisesti oo tavoitteita sijoituksen suhteen, koitetaan pelata mahdollisimman hyvin”, totesi voittoputkessa oleva Hallanoro nöyrin mielin.

Avauspäivän jälkeen kilpailua johtanut Jasmiina Kivini (75-79, +10) putosi lopulta jakamaan kolmatta sijaa Sonja Pakosen kanssa (78-76, +10). Heidän eteen toiselle sijalle mahtui tasaisen viikonlopun pelannut Sarfvikia edustava Anna Happonen (76-77, +9).

Asut ovat vaihtuneet takeista shortseihin ja hameisiin ja kenttäkin Kulloossa oli jo loistavassa kunnossa. Hyvä keli ja olosuhteet näkyivät myös tuloksissa. Alla linkki lopputuloksiin.