SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Midien kausi oli ennätysvilkas – kisakalenteri 2022 julkaistu

Kilpagolf11. Marraskuuta 2021

Golfbuumi näkyi menneenä kautena myös mid-ikäisissä, ja kilpailut olivat supersuosittuja. Keväällä kiertueen ikäraja alennettiin 25 vuoteen vastaamaan Euroopan golfliittojen yhteistä linjaa, mikä toi entistäkin enemmän innokkaita pelaajia koettamaan tasoaan.

”Ikärajan lasku toi lisää pelaajia, mutta myös koronatilanne aiheutti sen, että kilpagolf oli kauden aikana kovassa suosiossa ja kilpailut täyttyivät ennennäkemättömillä pelaajamäärillä. Ikärajan laskussa haluttiin seurata heti EGA:n uudistusta, eikä vasta myöhemmin. Ruotsi ehti pari viikkoa ennen meitä tehdä vastaavan muutoksen”, Mid Tour toimikunnan puheenjohtaja Petri Ahokas kertoo.

Kokonaisuudessaan kausi saatiin pelattua suunnitellusti koronatilanteesta huolimatta. Mid Tourilla pelattiin seitsemän kilpailua miehille ja seitsemän kilpailua naisille, joista henkilökohtaiset SM-kisat ja kiertuefinaali olivat yhteisiä. Ranking-voittoihin ylsivät Ville Karhu (KG) ja Milla Hallanoro (PGC).

Kauden aikana yhteensä 348 eri pelaajaa otti osaa kilpailuihin – 270 miestä ja 68 naista. Huomioitavaa oli etenkin naisten osallistujamäärän selvä kasvu. Miehissä taas uusia tulijoita oli niin paljon, että kilpailut olivat täpötäynnä.

Kaudella 2021 Mid Tourilla pelattiin 1894 kierrosta, joihin sisältyi 3064 birdietä tai parempaa.

Kohti juhlavuotta

Mid Tour on myös itsessään päässyt ”midi-ikään” ja ensi vuonna starttaa jo kiertueen 30.kausi, joten aihetta juhlaan riittää. Tulossa on myös toivottu uudistus, jotta yhä useampi pääsisi nauttimaan kiertueen tavoitteellisesta mutta rennosta ilmapiiristä.

Uutena sarjana aloittaa Mid Tour M40. Sarja yrittää myös väistää senioreiden M50-sarjan kilpailuja, mutta aivan kaikkina ajankohtina tämä ei valitettavasti ole mahdollista. Golfliitto on myös myöntänyt SM-arvon M40- ja N40–sarjoille.

Mid Tourin kilpailukalenteri kaudelle 2022 on julkaistu Golfboxissa, ja sitä voi tarkastella TÄSTÄ.

M40-sarja pelaa osakilpailunsa Ladies Mid Tourin kanssa samaan aikaan samalla kentällä. Miesten yleinen Mid Tour jatkaa ennallaan ja pelaa eri viikonloppuina kuin M40 ja Ladyt.

Juhlakauden kohokohtia ovat Mid Tour, Mid Tour M40 ja Ladies Mid Tour -sarjojen kolme yhteiskilpailua. Heinäkuun alussa Kytäjällä pelataan Mid Tourin 30-vuotisjuhlakisa nimeltään BMW Mid Players Championship. Kahden päivän aikana pelataan Kytäjän molemmat kentät eikä kilpailussa ole cutia. Lyöntipelin Suomen mestaruudet ratkotaan heinäkuussa Kanavagolfissa ja kauden huipentaa yhteinen kiertuefinaali Uudessakaupungissa.

”Pelaajamäärien kasvuun ja täyttyneisiin kilpailuihin haluttiin reagoida heti. Jo nyt tuleva M40-kiertue on kerännyt paljon positiivista palautetta ja tullaan toteuttamaan totutulla Mid Tourin laadulla. Tulevat pelaajamäärät uudella kiertueella ovat tässä vaiheessa vielä meillekin arvoitus, mutta kaikki näyttää siltä, että pelaajia on reilusti lähtöviivalla. Haluamme tarjota yli 40-vuotiaille pelaajille vapauden valita kumpaa kiertuetta he haluavat jatkossa pelata, ja myös molempien kiertueiden rinnakkainen pelaaminen onnistuu, mikäli vaan pelihaluja riittää”, Ahokas summaa.

Lisätietoa kiertueesta midtour.fi ja Facebookissa Midtour.