SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Mid Tourin ikäraja laskee 25 vuoteen

Kilpagolf16. Joulukuuta 2020

Euroopan Golfliitto EGA päätti marraskuussa laskea Mid Amateur Championships -kilpailun ikärajan 25 vuoteen 1.1.2021 alkaen. Tämän muutoksen seurauksena myös Suomen Mid Tour seuraa uutta ikärajalinjausta ja toivottaa ensi vuodesta alkaen kiertueelle tervetulleeksi kaikki kauden aikana 25 vuotta täyttävät pelaajat. Muutos koskee sekä miehiä että naisia.

EGA ei ole vielä avannut tarkemmin päätöksen taustoja, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa mid-ikäraja on ollut jo pitkään 25 vuotta. Muutoksella pyritään ainakin yhdenmukaistamaan yliopistopelaajien urapolkua kansallisuudesta riippumatta ja luomaan yhteisiä pelisääntöjä kaikille maille. Aiemmin joulukuussa Ruotsin Golfliitto ilmoitti vastaavasta ikärajan muutoksesta.

”Jännittävä uudistus, ja se nostaa varmasti kilpailujen tasoa. Järkevää olla linjassa EGA:n kanssa, vaikka se tuokin hetkeksi haasteita kategorioihin. On mielenkiintoista nähdä muutoksen vaikutus pelaajamääriin, Golfliiton kilpailukoordinaattori Juha Skyttä kertoo.

Mid-toimikunta on Golfliiton kanssa linjannut alustavasti ensi kaudeksi tulevia muutoksia sekä lisäyksiä. Näistä tiedotetaan vielä tarkemmin kevään aikana, mutta ohessa jo alustavasti minkälaista kiertuetta ensi kaudella pelataan.

Vuosaaren Sunday Qualifier
Miesten kausi alkaa jo huhtikuussa Vuosaaressa, jolloin ylimääräisen karsintakilpailun järjestämiseksi ei jää aikaa ennen kauden alkua. Tämän vuoksi Vuosaaren kilpailuun on suunnitteilla ”Mid Sunday Qualifyer”, jonka parhaille pelaajille tarjotaan paikka Vuosaaren starttiviivalle. ”Mid Sunday Qualifier” järjestetään mikäli Vuosaaren varsinaiseen kilpailuun tulee tarpeeksi ilmoittautuneita (raja tarkennetaan myöhemmin). ”Mid Sunday Qualifier” pelataan sunnuntaina 18.4. ja siihen voivat osallistua kaikenikäiset pelaajat, joilla ei ole kategoriaa 6b tai parempi. Yksityiskohdista tiedotetaan tarkemmin hyvissä ajoin ennen kilpailua.

Naisten kilpailut
Naisten normaaleihin osakilpailuihin mahtuu mukaan 48 pelaajaa kategoria ja tasoitusjärjestyksessä.

Miesten 40-vuotiaiden sarja
Kauden miesten osakilpailuissa tullaan pelaamaan yleinen sarja ja lisäksi yli 40-vuotiaiden sarja. Jokainen pelaaja osallistuu yleiseen sarjaan ja 31.12.2021 mennessä 40 vuotta täyttävät (1981 tai aikaisemmin syntyneet) kilpailevat myös keskenään ja heillä on oma ranking yleisen rankingin ohella. 40v sarjan parhaat palkitaan jokaisessa osakilpailussa niin miehissä kuin naisissakin. Naisille ei pidetä erillistä rankingia yli 40v pelaajille.

SM-kilpailut
Lyöntipelin että reikäpelin SM-kilpailuiden pelattavat sarjat ilmoitetaan myöhemmin.

Finaali
Kauden finaalikilpailuun #RacetoTali pääsee rankingin mukaan 72 miestä ja 18 naista.

Uudet kategoriat
Miehissä kaudelle 2021 otetaan käyttöön 2. osakilpailusta alkaen uusi kategoria 5b: Miesten 40v rankingin 25 parasta. Tämä tulee käyttöön siis yli 40v pelaajille, jotka eivät ole top50 yleisessä rankingissa, mutta ovat top25 40v rankingissa. Kauden lopussa 40v rankingin 25 parasta saavat vastaavasti kaudelle 2022 uuden kategorian 5d: Miesten 40v rankingin 25 parasta edelliseltä kaudelta.

Lisätietoa kiertueesta Mid Tourin kotisivuilla.