GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Lohjan FJT:llä nähtiin ylivoimaiset voittajat

Kilpagolf21. Toukokuuta 2023

Tyttöjen voittotulokset ovat lähes aina kolmen päivän kilpailuissa joitain lyöntejä poikien tuloksia heikompia, mutta tänä viikonloppuna pelatussa kauden toisessa FJT-kilpailussa St. Laurence Golfissa nähtiin poikkeus tähän tilastoon.

Tawast Golfia edustava Oona Kuronen oli nimittäin sen verran hurjalla pelipäällä etenkin lauantaina, että hän nakutti Kalkki-Petteri-kentällä komean seitsemän alle parin -yhteistuloksen. Kurosen kierrostulokset olivat 70–66–73. Voittomarginaali toiseksi sijoittuneeseen June Weckmaniin (+5) oli peräti 12 lyöntiä. Päätöspäivän parhaan kierrostuloksen (71) pelannut Fanni Grönlund (+6) nousi kolmanneksi.

Kuronen oli niin mielissään voitostaan, että voittopuheen aikana hänen äänensä alkoi väristä, kun hän kiitteli valmentajiaan ja caddiena ollutta pikkuveljeään.

”Lyönnissä alkoivat palaset loksahdella kohdalleen, eikä tarvinnut paljon miettiä mitään. Kyllä tuollaiseen tulokseen pitää putinkin upota. Ja kilpailu oli hienoa lopettaa tuollaiseen kymmenen sentin puttiin, vaikka olisi se lähestyminen saanut reikäänkin mennä”, ensimmäisen FJT-voittonsa sitten vuoden 2021 finaalikilpailun ottanut Kuronen summasi.

June Weckman oli ensimmäisenä onnittelemassa Oona Kurosta. Kuva: Juha Hakulinen

Vaikka kisasta voitto irtosikin, aina voi myös parantaa. Kurosen kohdalla parannuskohdekin löytyi nopeasti.

”Lähdin selkeästä johdosta tähän viimeiseen päivään, mutta olisin silti halunnut pelata tämän paremmin. Olisi sekin voinut mennä alle parin”, Kuronen tuumasi.

Poikien sarjassa voittoa pääsi juhlimaan Helsingin Golfklubin Kalle Marttinen (-5). Suvereenissa johtoasemassa päätöspäivänä käynyt Marttinen takelteli parissa kohtaa kierroksen lopulla, mutta voitto irtosi siitä huolimatta kolmen lyönnin turvin Topi Lindströmiin.

Marttisen tuloskäyrä viikonlopun aikana oli hieman laskeva, kun nuorukainen pelasi kierrostulokset 68–70–73.

”Kympillä oli kiva laittaa birdie sisään. Silloin päästiin kaksinumeroisille luvuille. Silloin oli vielä hauskaa, mutta sieltä tultiin nopeasti alas”, Marttinen kommentoi puttiaan, joka vei hänet 10 alle parin -tilanteeseen.

Marttisen mainitsemat haasteet osuivat kentän takaysille, kun hän teki 15. reiälle triplabogin ja 17:lle korttiin merkattiin tuplabogi.

Helsingin Golfklubin juniorit eivät ole aivan joka päivä voittaneet FJT-kilpailuja, sillä seurakaveriaan kannustamaan saapunut miesten maajoukkuepelaaja Markus Luoma muisteli, että tavallisen Finnish Junior Tour -kisan voitto olisi viimeksi tullut Taliin vuonna 2015. Siinäkin mielessä Marttisen voitto oli kova juttu.

Kalle Marttinen pääsi juhlistamaan komeaa voittoa Lohjalla. Topi Lindström (oikealla) ja Hugo Nylund jäivät tällä kertaa vaille mahdollisuuksia. Kuva: Juha Hakulinen

Poikien sarjassa palkintopallin täydensi Tarinagolfin Anton Seppälä (par), joka nousi päätöskierroksen 70 lyönnin kierrostuloksen turvin kolmanneksi.

Finnish Junior Tourilla on nyt reilu kuukauden tauko. Seuraavan kerran juniorit mittelevät paremmuuksistaan Kullo Golfissa, missä pelataan kesäkuun lopulla junioreiden lyöntipelin SM-kilpailut.