GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Lauri Ruuska ja Krista Bakker lyöntipelin Suomen mestarit

Kilpagolf22. Heinäkuuta 2017

Krista Bakker ratkaisi naisten mestaruuden hyvissä ajoin ennen viimeistä reikää, mutta miesten kilpailu ratkaistiin vasta kalkkiviivoilla.

Golfin lyöntipelin Suomen mestaruusmitalit ratkaistiin lauantaina Helsingin Talissa. Naisten mestaruuden voitti Krista Bakker ja miesten ykkönen oli Lauri Ruuska.

Miesten kilpailua kahdella lyönnillä 54 reiän jälkeen johtanut Mikael Salminen joutui tunnustamaan Lauri Ruuskan (-12) paremmakseen lopulta viimeisellä viheriöllä, kun noin puolitoistametrinen birdie-putti ei pudonnut reikään.

Salminen (-11) oli kilpailussa lopulta kolmas, sillä lauantaina komean 65 lyönnin kierroksen (-6) pelannut amatööri Antti-Jussi Lintunen vei hopean pelattuaan kaksi viimeistä kisakierrosta paremmin tuloksin kuin Salminen.

”Vähän liian jännäksi meni. Homma oli jo hyvin hallussa, mutta annoin tuossa lopussa vähän liikaa siimaa. Lähdin tänään pelaamaan aggressiivisesti ja suoraan lipulle, mutta bogi 16:lla tuli huonoon paikkaan. Ehkä se meni vähän jännityksen piikkiin”, Ruuska kommentoi.

”Täytyy kyllä sanoa, että tänään olivat kyllä pomputkin minun puolellani. Eagle 15:llä pomppasi bunkkerista griinille ja putti purkkiin”, Ruuska kertasi ratkaisuhetkiä.

Lyöntipelin Suomen mestaruus oli Ruuskalle toinen. Reikäpelin mestaruuksia tilillä on yksi.

”Suomessa minulla on peli usein kulkenut, mutta ulkomaille en ole saanut siirrettyä hyvää virettä.  Toivotaan, että tästä lähtisi kulkemaan ulkomaillakin”, voitostaan 3000 euroa kuitannut Ruuska sanoi.

Salmiselle SM-mitali on toinen tällä kaudella, sillä hän voitti heinäkuun alussa pelatun reikäpelin Suomen mestaruuden.

Antti-Jussi Lintunen otti hopeaa ja oli kilpailun paras amatööri.

Hopeaa ottanut Antti-Jussi Lintunen, 19, oli kierroksensa jälkeen hieman yllättyneen oloinen, vaikka osasikin odottaa itseltään hyvää suoritusta päätöspäivänä.

”Päätin lähteä pelaamaan vain keskelle griiniä. Puttien vauhdit olivat koko viikon niin hyvin hallussa, että tiesin, etten ota kolmea puttia millään. Eikä tainnut tulla yhtään kolmen putin griiniä koko viikon aikana. Väyliin en kovin hyvin osunut, mutta viheriöihin kyllä”, St. Laurence Golfia edustava amatööri sanoi.

Päätöspäivänä putteria vaihtanut Bakker jyräsi mestaruuteen

Lyönnillä kilpailua ennen päätöspäivää naisten kilpailua johtanut Krista Bakker eteni vakuuttavasti voittoon lauantaina. Uran ensimmäinen Suomen mestaruus tuli neljän kierroksen yhteistuloksella par.

”Yllättävän rennosti pystyin lähtemään viimeiselle kierrokselle. Tuntuu tämä Suomen mestaruus kuitenkin todella hyvältä. Palkintoraha on sekin plussaa”, sanoi mestaruudestaan 2000 euroa kuitannut Bakker.

Krista Bakker paransi puttipeliään lauantaina ja otti Suomen mestaruuden.

Edes yhdeksännen väylän triplabogi ei suistanut Bakkerin peliä ja itseluottamusta raiteiltaan.

”Se oli vähän turha tripla ja kyllä se ärsytti, mutta siinä oli vielä paljon reikiä jäljellä ja tiesin, että paikkoja kyllä vielä tulee”, Bakker kommentoi.

”Puttaaminen oli tänään parempaa. Sain pallon paremmin starttaamaan linjaan. Vaihdoin viimeiseen päivään putteria ja se toimi tänään”, hän sanoi.

Bakker viimeisteli kierroksen aikana peräti viisi birdietä. Triplan lisäksi hän teki vain yhden bogin.

Amatööri Ellinoora Moisio votti uransa ensimmäisen aikuisten SM-mitalin.

Hopeaa voitti Archipelagia Golfin Ellinoora Moisio (+4), joka oli myös kilpailun paras amatööri.

”Kiri katkesi triplaan väylällä 11, mutta tosi hienoa voittaa hopeaa. Tiesin, että par riittää vikalla väylällä varmistamaan kakkossijan, joten pystyin pelaamaan lopun aika rennosti”, Moisio sanoi.

Oona Vartiainen otti pronssia samalla tuloksella (+6) kuin neljänneksi jäänyt Krista Junkkari, sillä mitali ratkaistaan tasatuloksessa kahden viimeisen kierroksen tuloksen perusteella.