GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kulmala ja Weckman häikäiseviin voittoihin Wiurilan FJT-finaalissa

Kilpagolf25. Syyskuuta 2023

Junioreiden kisakauden paketoinnin myötä saatiin myös golfin kisakausi kotimaassa päätökseen vuoden 2023 osalta

Voittajat itsessään eivät tulleet kovin suurena yllätyksenä, kun viime vuoden Wiurilan FJT:n voittaja Arttu Kulmala pystyi uusimaan voittonsa hänelle sopivalla kentällä. Tyttöjen puolella June Weckman pääsi juhlimaan osakilpailuvoiton lisäksi myös tyttöjen ranking-voittoa, mikä kertoo siitä että menestystä on tullut tällä kaudella jo runsaasti.

Se mikä yllätti oli voittotulokset. Vaikka Wiurilan kenttä tiedetään kovana tuloksentekokenttänä, eikä se haasta huippujunnuja ihan yhtä kovasti kuin esimerkiksi viime kilpailun EGS:n kenttä olivat tämän viikon tulokset häikäiseviä.

Poikien sarjan voittotulos oli Arttu Kulmalan -17 (66-65-68)! Vertailun vuoksi viime vuonna samaisen herran voittotulos oli -7 ja silloin hän luuli jo pystyneensä parhaimpaansa.

”Se viime vuoden -7 oli aikasempi paras kisatulos niin kyllä tää tuntu jopa vähä oudolta. Ei oo ikinä ihan näin hyvin kulkenu nii oli kyllä siistiä pelata”, muisteli Kulmala vuoden takaista.

Nyrkki ilmaan – toinen voitto putkeen Wiurilassa

Sävelet voittoon olivat melko selkeät, hyvin piti putata ja wedgellä oli päästävä lähelle.

”Ei yhtään kolmeputtista auttaa aika paljon, pari huonoa draivia niin niistä tuli kisan ainoat bogit. Draivin voi lyödä aika vinoon, mutta se on kuitenkin aina wedge sen jälkeen, joka on vahvuus – pääsen pelaamaan täällä vahvuuksilla” , kertasi Arttu voiton syitä. Tärkeintä unohtamatta:

”Aina kun saa nukkua kotona Turussa, se on kuitenkin aina oma sänky niin auttaa.”

Poikien finaalikierrokselle päästiin herkullisista asetelmista, kun vain lyönnin päästä Aura Golfin johtavasta Kulmalasta oli EGS:n Viggo Talasmäki (68-64-71, -13). Wiurilan uusi kenttäennätys näki päivänvalon, kun lopulta kakkoseksi sijoittunut Talasmäki pisti tauluun tuloksen 64 toisella kierroksella. Ja millä tavalla.

Vanha kenttäennätys oli 65 ja Talasmäellä oli viimeisen väylän (tässä tapauksessa Wiurulian 9. väylä) avauksen jälkeen lyötynä 63 lyöntiä. Avauslyönti oli ollut hyvä, mutta matkaa lipulle oli kuitenkin vielä vajaa 100 metriä. Ei muuta kun wedgeä käteen, kuten sinä päivänä varmasti niin monta kertaa aiemminkin. Pallo ilmaan ja eagle sisään, uusi kenttäennätys oli syntynyt ja eroa kärkeen enää lyönti finaalipäivälle.

Poikien ranking-ykkönen Saku Ellilä (73-69-67, -7). sivusi finaalipäivän parasta tulosta pelaten 67 ja nousten näin ollen kolmanneksi, ohi kärkiryhmässä pelanneen Eino Haaslahden.

Tyttöjen sarjassa sen sijaan ranking-ykkönen June Weckman oli etevin myös Wiurilan finaalikisassa. Hän oli lähellä lopettaa kautensa jopa kolmeen perättäiseen voittoon FJT:lla mutta viime kisan yksi huono kierros pudotti hänet Espoossa toiseksi.

Täksi viikoksi hän kuitenkin kasasi itsensä ja palattiin takaisin normaaliin, ylivoimainen voitto Wiurilan finaalista. Tuloksella -8 (69-70-69) jätettiin lähin haastaja Adeliina Virtanen (72-77-70, +3) jopa 11 lyönnin päähän.

Paluu omalle tasolleen ei vaatinut varsinaisia ihmeitä ja vaivaiset kaksi bogia kolmen kierroksen aikana jopa harmittivat hieman, joka kertoo voittajan tämän hetken kunnosta.

”Pidin pallon pelissä, sain paljon griiniosumia, sillä oikeastaan pelasin että osuin väylään ja griiniin ja otin pari puttia. Valitettavasti kaksi huonoa bogia sieltä tuli ja se ärsyttää”, kertasi Weckman omaa peliään.

Junen kausi ei suinkaan ole vielä tässä, vaikka kotimainen kisakausi päättyikin Wiurilaan. Edessä on vielä ainakin Kanadan reissu ja toiveissa on että tähän saakka uran paras kausi saa jatkoa vielä siellä samoissa merkeissä.

”Tyttöjen MM-kisat ens viikolla Kanadassa. Siellä on joukkue- ja yksilökisat ja sinne lähdetään Sara Pihlajamäen ja Anastasia Hekkosen kanssa.”

Kanadaan matkaavista pelaajista Sara Pihlajamäki oli Wiurilan kilpailun kolmas tuloksella +4 (75-75-70) ja nousi sillä myös tyttöjen ranking-kakkoseksi.

Samanaikaisesti FJT:n finaalin kanssa pelattiin myös FJT Challengen ja Future Tourin finaalit suurella osallistujamäärällä Aurinko Golfissa. Sieltä on tulossa myös kovaa vauhtia tyttöjä ja poikia kilpailemaan tulevien vuosien paikoista näihin FJT-finaaleihin ja innokkuutta nuorista löytyy laajalla skaalalla.

Näiden kisojen tuloksia pääsette lukemaan alla olevista linkeistä, kuten myös FJT-finaalien. Onnittelut finaaleissa menestyneille ja kiitos itse kullekin pelaajalle, tukijoukoille ja seuraajille kaudesta 2023!