SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Krista Bakker ja Tiia Koivisto Thaimaan miljoonakisan suomalaisonnistujat

Kilpagolf14. Toukokuuta 2022

Aramco Team Series -kilpailut ovat nousseet isoon rooliin Ladies European Tourin kalenterissa. Palkintoarvoltaan miljoonan dollarin kilpailut houkuttelevat poikkeuksetta paikalle kiertueen kärkipelaajat, ja henkilökohtaisen kilpailun ohella mukavia rahapotteja on jaossa myös kahden kierroksen mittaisessa joukkuekilpailussa, kysykää vaikka Krista Bakkerilta.

Joukkuekilpailun voittoon yltäneessä Team Hillierissä pelannut Bakker kuittasi palkintorahoja muiden joukkuetovereidensa tavoin 33 533 euroa. Tämä oli jo toinen Aramco Team Seriesin joukkuekilpailu peräkkäin, jossa Bakker pääsee juhlimaan voittoa. Henkilökohtaisessa kilpailussa Bakkerin sijoitus oli 39:s.

Kolmen kierroksen mittaisessa yksilökilpailussa suomalaisista parhaiten onnistui jälleen Tiia Koivisto. Jaetulle 13. sijalle yltänyt Koivisto (-4) pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta alle parin, mutta kilpailun päättäneellä kierroksella hän tarvitsi 73 lyöntiä.

”Oli kiva päästä pelaamaan taas kärkiryhmissä, varsinkin Ariyan (Jutanugarn) kanssa. Täytyy vielä saada rutiinia kärkiryhmissä pelaamiseen, että pystyy viimeisinä päivinä tosissaan taistelemaan voitosta”, Koivisto tiivisti tuntojaan Bangokista.

Hyvän sijoituksen myötä Koiviston asema Suomen parhaana LET-pelaajana vahvistui entisestään. Hän on tällä hetkellä 18:s LET:n Race to Costa del Sol -kokonaiskilpailussa.

Bakkerin ja Koiviston lisäksi Thaimaan-viikon onnistujalistalle voi suomalaisista nostaa Noora Komulaisen. Tahmealla 75 lyönnin kierrostuloksella kilpailun käynnistänyt Komulainen pelasi sen jälkeen kahdesti tuloksen 71, ja hän oli lopulta 30:s. Joukkuekilpailussa Komulaisen edustama Team Tavatanakit oli kolmas.

Muista suomalaisista myös Emily Penttilä (+5) ja Emilia Tukiainen (+8) pelasivat kaikki kolme kierrosta ja pääsivät palkintorahoille.

Aramco Team Seriesin yksilökilpailun voiton korjasi Belgian Manon De Roey (-13). Uransa ensimmäisen LET-voiton napannut De Roey ansaitsi voitostaan komeat 71 856 euroa.

Ensi viikolla Ladies European Touria pelataan Ranskassa.