SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kiira Riihijärvi haastaa huiput Augusta National Women’s Amateurissa

Kilpagolf30. Maaliskuuta 2021

Suomen ykkösamatööri Kiira Riihijärvi tekee suomalaishistoriaa ja pääsee osaksi harvinaista kerhoa pääsiäisviikolla, kun hän tiiaa legendaarisella Augusta Nationalilla osana ANWA-kilpailua. Augusta National Women’s Amateur -kilpailu pelattiin ensimmäisen kerran keväällä 2019, mutta viime vuosi jouduttiin perumaan pandemian takia.

Tänä vuonna Augusta National Women’s Amateurissa 31.3.-3.4. kilpailee 84 maailman kärkiamatööriä, ja myös Riihijärvi (WAGR 39.) sai kutsun mukaan. Oululaislähtöinen pelaaja valmistui University of Tampasta viime keväänä, mutta palasi vielä viidenneksi vuodeksi tekemään maisterin tutkintoa.

Riihijärven meriittilista Suomessa ja collegessa on pitkä, sisältäen useita suomenmestaruuksia, kaksi Finnish Amateur Championshipin voittoa sekä 12 collegevoittoa. Hän on voittanut nyt kevätkaudella jo kaksi collegekilpailua, joten paikka Augustan huippukisasta on piste iin päälle jo muutenkin komealla amatööriuralla.

”Omasta pelistä on luonnollisesti hyvä ja varma fiilis tällä hetkellä. Into on todella korkealla – kisa vaikuttaa jo nyt unohtumattomalta ja täysin ainutlaatuiselta kokemukselta! Vain harva pääsee mukaan, joten onhan tämä niin siistiä”, Kiira Riihijärvi viestitti Georgiasta.

54 reiän kilpailun kaksi ensimmäistä kierrosta pelataan Champions Retreat Golf Clubilla. Kaikki pelaajat saavat sitten pelata harjoituskierroksen Augustassa, mutta vain top30 jatkaa kilpailun loppuun asti kaikkien golfarien tuntemilla viheröillä atsaleojen ympäröiminä. Viimeinen kierros näytetään livenä NBC Sportsilla.

Riihijärvi pelaa tänään tiistaina harjoituskierroksen Champions Retreatilla, mutta jo viimeisen päälle olleet harjoitusalueet ja kisajärjestelyt ovat tehneet vaikutuksen. Tavoitteena on totta kai jatkaa viimeiselle kierrokselle ja päästä päättämään kisa Augustassa.

”Augustaa odotan innolla kuten voi kuvitella. Ajettiin siitä ohi, ja se on tosi piilossa ettei sitä ei pääse ennakolta mitenkään kurkkimaan. Olen kuullut paikasta pelkästään hyvää, ja pelkästään kentän legendaarisuus on mahtavaa.”

Team Finland -liittovalmentaja Jussi Pitkänen on ollut tiiviisti yhteydessä Riihijärven kanssa, ja uskoo vahvasti suojattinsa mahdollisuuksiin.

”Kiiran amatööriuralle tulee hieno päätös kun hän pääsee näin kovaan ja arvostettuun kisaan mukaan. Kiira on tottunut voittamaan ja pärjäämään maailmalla eikä hänen menestyminen kisassa olisi mikään yllätys.”

ANWA -sivut ja livescoring