Ajankohtaista

Kenttäennätyksiä pidettiin pilkkanaan FJT:lla Wiurilassa

Kilpagolf14. Elokuuta 2022

Voiton avain viikonloppuna oli kuitenkin tasaisuus molemmissa sarjoissa

Voittajien Aino Kiiskilän (72-69-71, -4) ja Arttu Kulmalan (70-70-69, -7) ei aivan tarvinnut venyä kenttäennätyksiin, jotta voitot irtosivat. He kykenivät kuitenkin ehkä sitäkin haastavampaan suoritukseen, kun he pelasivat kolme kierrosta alle ihannetuloksen, tai pariin.

Tyttöjen sarjan voittaja Oulun Golfkerhon Kiiskilä otti jo avauspäivän toisella kierroksella tukevan tuntuisen johdon lähimpiin kilpailijoihin. Jaetulla toisella sijalla finaalipäivään lähtenyt Emilia Koskinen (72-75-70, +1) kykeni säilyttämään asemansa pelaten hyvän viimeisen kierroksen. Elämän ensimmäinen eaglekin syntyi pelaajien suosioon nousseella nelosväylällä upean putin siivittämänä.

Kolmatta sijaa nousivat jakamaan sunnuntain parhaan tuloksen pelannut Viola Venhomaa (77-72-69, +2), sekä kiertueen kestomenestyjä June Weckman (74-74-70, +2).

Voitto irtosi vihdoin koko kauden kärjen tuntumassa pelanneelle Kiiskilälle omien sanojen mukaan ”elämän parhaalla golfilla”.

Voittajalla oli kunnossa ehkä golfin kolme tärkeintä asiaa: avaukset, lähipeli ja itseluottamus. ”Tosi hyviä avauksia ja lähipeli toimi, kaikki metrin putit upposivat. Oli hyvä itsevarmuus, jota ei tänä kautena oikeen ole ollut ja pääsin flow-tilaan”, mainitsi Aino voiton avaimista.

Poikien sarjan voitto oli niin ikään jo selkeän näköinen ennen viimeistä väylää. Aura Golfin Arttu Kulmala peittosi lopulta kakkossijaa jakaneet Eppu Ahon (73-66-73, -4) ja Tuomas Tiitolan (71-72-69, -4) kolmella lyönnillä ja viimeiselle väylälle hän pystyi varmistelemaan voiton lyömällä avauksen raudalla ja pysymällä vain pelissä.

Jos oli tasaisen tappavaa tuloksentekoa tyttöjen sarjan voittajalla, niin samaa voidaan sanoa Kulmalan pelistä, jonka heikoin kierros oli 70 lyöntiä! ”En tehnyt virheitä. Etenkin par 5:et pelasin hyvin ja pääsin puttaamaan eagleja ja tein niistä birdieitä”, totesi poikien voittaja hymyssä suin.

Vaikka keli Wiurilassa oli uuvuttava, mahdollisti lämmin ja tuuleton keli tuloksenteon. Tämä näkyi myös taululla niin tyttöjen, kuin poikien sarjassa, jossa sivuttiin kenttäennätystä (66) kolmesti viikonlopun aikana. Kenttä tarjosi riittävästi haastetta, mutta nuoret selviytyivät urakasta hyväkuntoisella kentällä äärimmäisen hienosti.

Finnish Junior Tourilla on vielä luvassa yksi osakilpailu Alastarossa, ennen Viipurin finaaleja. Alastarossa jatketaan kolmen viikon kuluttua.