GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Juniorien Suomen mestaruudet ratkottiin Vaasassa ja Vierumäellä

Kilpagolf29. Kesäkuuta 2018

Vierumäellä kilpailu kutistui kahden päivän mittaiseksi – Vaasassa taisteltiin mestaruuksista kovassa tuulessa

Vaasassa käytiin tiukka kilpailu 18- ja 21-vuotiaiden SM-mitaleista. Kahtena ensimmäisenä päivänä tulostaso muodostui kovaksi ja parin alittaneita kierrostuloksia kirjattiin tuloskortteihin lähes kaikissa sarjoissa. Finaalipäivänä kovaksi yltynyt tuuli aiheutti pelaajille päänvaivaa muutenkin haastavaksi viritetyllä kisakentällä.

18-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestaruuden voitti tasaista peliä pelannut Krista Junkkari. Mestaruus irtosi yhteistuloksella 225 (+9), kuuden lyönnin erolla hopeaa napanneeseen Emilia Torviseen (231, +15) nähden. Kolmanneksi pelasi Erika Danielsson (237, +21).

Eemil Alajärvi pelasi ylivoimaiseen Suomen mestaruuteen 18-vuotiaiden poikien sarjassa.

18-vuotiaiden poikien sarjassa Eemil Alajärvi pelasi vakuuttavaa peliä myös tuulisena finaalipäivänä ja nappasi lopulta ylivoimaisen voiton, seitsemän lyönnin erolla toiseksi tulleeseen Saku Tuusaan 218 (+2). Johtoasemasta finaalipäivään lähtenyt Alajärvi pelasi yhteistuloksen 211 (-5). Kolmanneksi sijoittui Jaapo Jämsä 220 (+4).

21-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestari 2018 on Kiira Riihijärvi.

21-vuotiaiden sarjassa nähtiin nuorempia junioreita tiukempia voittotaisteluja. Tyttöjen sarjassa voiton vei Kiira Riihijärvi, joka pelasi toisena kisapäivänä upean 67 lyönnin bogey free -kierroksen. Yhteistulos 218 (+2) takasi Riihijärvelle voiton ennen toiseksi sijoittunutta Emmi Jalkasta (221, +5), joka nousi toiselle sijalle finaalipäivän 71 lyönnin kierroksen turvin. Saman yhteistuloksen 221 (+5) pelasi myös kolmanneksi sijoittunut Emilia Tukiainen.

21-vuotiaissa pojissa kisan kärjessä kaikki kolme päivää pelannut Alex Hietala (213, -3) sai viimeisenä päivänä pelata voitosta tosissaan. Samassa ryhmässä pelannut Juho Suomalainen (215, -1) tarjosi finaalipäivänä kovan vastuksen, jääden lopulta vain kahden lyönnin päähän Hietalan nappaamasta mestaruudesta. Kolmanneksi sijoittui Elias Haavisto (218, +2). Hietalan Suomen mestaruuden kruunasi kentän 6. väylällä tehty hole-in-one.

18- ja 21-vuotiaiden SM-kisat pelattiin Vaasassa.

Vierumäelä pelattiin kahden kierroksen kisa

Vierumäen FIJC-kisa jäi lopulta kahden kierroksen mittaiseksi, kun viimeisenä päivänä yltynyt myrsky esti finaalikierroksen pelaamisen. SM-kisaa tähdittivät myös ulkomaalaiset huippujuniorit – pelaajia oli saapunut muun muassa Islannista, Saksasta, Sveitsistä ja Belgiasta.

14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Suomen mestaruuden ja samalla FIJC-kisan voiton nappasi Janet Isometsä kahden kierroksen yhteistuloksella 148 (+4). Hopealle sijoittui Adeliina Virtanen (154, +10) ja pronssille Josefiina Anttila (156, +12).

16-vuotiaissa tytöissä FIJC-kisan voitto karkasi ulkomaille, kun Sveitsin Ginnie Lee pelasi yhteistuloksen 142 (par). Suomen mestaruuteen pelasi Kerttu Hiltunen (147, +3), hopealle Ada Huhtala (152, +8) ja pronssille samalla yhteistuloksella Aada Rissanen (152, +8).

14-vuotiaiden poikien sarjassa sekä FIJC-voitto että Suomen mestaruus menivät Joel Talusénille, joka pelasi kaksi kierrosta tulokseen 149 (+5). SM hopeaa nappasi Topias Palin (152, +8) ja pronssia Akseli Puro (155, +11)

16-vuotiaissa pojissa upeaa peliä pelannut Sakke Siltala nappasi Suomen mestaruuden ylivoimisella tuloksella 138 (-6). Toiseksi sijoittui niin ikään alle parin kahden kierroksen yhteistuloksen pelannut Niilo Mäki-Petäjä (142, -2) ja pronssille Jesse Saareks (144, par).

Vierumäellä 14- ja 16-vuotiaiden SM lyöntipelien yhteydessä pelattiin myös kansainvälinen FIJC-kisa.

Kokonaistulokset löytyvät linkistä: Vierumäki, Vaasa

Seuraavaksi Catmandoo Finnish Junior Tourilla kilpaillaan Järviseudun Golfissa. Ilmoittautuminen kisaan sulkeutuu 4.7. klo 18:00. Ilmoittautumaan pääsee tästä linkistä.