SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Junioreiden joukkue-SM alkaa – mukana ennätysmäärä seuroja

Kilpagolf28. Heinäkuuta 2020

Junioreiden SM-joukkuekilpailut starttaavat keskiviikkona Lohjan St.Laurence Golfissa jännittävällä lyöntipelikarsinnalla. Kilpailun näyttämönä toimii Pyhän Laurin kenttä 29.-31.7. ja mitalistit ovat selvillä perjantaina.

Mukana on ennätysmäärä juniorijoukkueita, yhteensä 20. Keskiviikon lyöntipelikarsinnasta varsinaiseen kilpailuun etenee kotiseura St.Laurence Golfin lisäksi 15 joukkuetta.

SM-mitaleista kamppaileviin seurajoukkueisiin lukeutuu monia ensikertalaisia, ja ennätysmäärä johtuukin osin sääntömuutoksesta, jolla pienennettiin joukkueen maksimikokoa. Myös pelimuotoja muokattiin, ja reikäpelit on korvattu lyöntipelillä.

”Alkuvuoden poikkeusolosuhteiden ja hygieniamääräysten takia pienensimme joukkuekokoa kymmenestä kuuteen. Muutos on otettu vastaan ilolla, ja on hienoa saada uusia seuroja mukaan”, kilpailukoordinaattori Annika Nykänen kertoo.

Kerrallaan joukkueessa pelaa neljä pelaajaa, ja kaksi voi olla varamiehenä/-naisena. Päivittäin joukkueeseen tulee kuitenkin kuulua vähintään yksi tyttö ja poika. Joukkueen kapteeni voi vaihtaa pelaavaa kokoonpanoa eri kierroksille.

SM-joukkuekilpailussa pelataan ensimmäisenä päivänä 18 reiän lyöntipelikarsinta, jossa joukkueen tuloksen muodostaa kolmen parhaan pelaajan yhteistulos. Mukana on oltava sekä tyttöjen että poikien tuloksia. Näiden tulosten perusteella 15 joukkuetta sekä järjestävän seuran joukkue etenevät joukkuepelipäiville.

Kilpailun toisena ja kolmantena päivänä pelataan joukkuepelejä: toisena päivänä jokaisella joukkueella kaksi peliparia pelaa aamupäivällä foursomea ja iltapäivällä greensomea. Kolmantena pelipäivänä jokaisella joukkueella molemmat peliparit pelaavat kierroksen fourballia. Kaikki lyöntipelitulokset lasketaan joukkueen yhteistulokseen.

Viime vuotista SM-kultaa puolustaa Aura Golf. Muut mukana olevat joukkueet ovat St.Laurence Golf, Oulun Golfkerho, Pickala Golf Club, Vaasan Golf, Aurinko Golf, Golf Pirkkala, Kurk Golf, Nokia River Golf, Koski-Golf, Viipurin Golf, Messilä Golf, Helsingin Golfklubi, Nurmijärven Golfklubi, Vuosaari Golf Helsinki, Tammer Golf, Lahden Golf, Karelia Golf, Aulangon Golfklubi ja Keimola Golf.

Lähtöajat ja livescoring TÄSTÄ.