SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Jacques Léglise Trophy käynnistyy Kytäjä Golfissa Hyvinkäällä

Kilpagolf30. Elokuuta 2018

Manner-Euroopan joukkueessa pelaa kaksi suomalaista – Eemil Alajärvi ja Saku Tuusa.

Jacques Léglise Trophy on Manner-Euroopan ja Britteinsaarten välinen junioripoikien reikäpeliottelu, ja se pelataan Kytäjä Golfissa Hyvinkäällä 31.8-1.9. Kilpailu pelataan Suomessa ensimmäistä kertaa. Suomella on kokemusta kansainvälisten huippukilpailujen järjestämisestä, sillä aiemmin kesällä Linna Golfissa pelattiin miesten vastaava reikäpeliottelu St. Andrews Trophy.

Saku Tuusa ja Eemil Alajärvi edustavat Manner-Eurooppaa Jacques Léglise Trophyssä.

Manner-Euroopan joukkueeseen on valittu myös kaksi suomalaista, nuorten maajoukkueeseenkin kuuluvat Saku Tuusa ja Eemil Alajärvi.

Tuusan kausi on sujunut hyvin – hän on voittanut kaksi osakilpailua juniorien ykköskiertueella Catmandoo Finnish Junior Tourilla, hopeaa alle 18-vuotiaiden SM-lyöntipeleissä ja hänet valittiin myös edustamaan Suomea poikien EM-joukkueeseen. EM-kisoissa Tsekissä Tuusa oli yksi joukkueen parhaista pelaajista.

Hyvä on ollut myös Eemil Alajärven kausi. Alle 18-vuotiaiden SM-lyöntipeleissä Alajärvi kruunattiin mestariksi jopa seitsemän lyönnin ennen toiseksi sijoittunutta Tuusaa. Alajärvi on menestynyt kaudella myös kansainvälisissä kilpailuissa – Alle 18-vuotiaiden English Boys (Carris Trophy) kilpailussa Alajärvi pelasi upeasti sijoittuen kolmanneksi.

Valinta Manner-Euroopan joukkueeseen Jacques Léglise Trophyyn oli Alajärvelle mieluinen yllätys.

”Tiesin kisan ja olimme keskustelleet siitä valmentajani kanssa ennen kautta. Ajattelimme, että valinta tulee, jos on tullakseen”, totesi Alajärvi.

Alajärven mukaan Manner-Euroopan joukkueella on pieni kotikenttäetu. Britteinsaarella pelataan paljon links-golfia, joka vaatii pelaajilta osittain erilaista osaamista, kuin esimerkiksi Kytäjän kentällä.

”Briteillä on kuitenkin kova joukkue. Saamme kaikki pelata parasta golfiamme, että voitto irtoaa”, kaavailee Alajärvi.

Kapteenit ylistivät Kytäjän kenttää

Jacques Léglise Trophy.

Joukkueiden kapteenit pitävät Kytäjä Golfia huippukuntoisena peliareenana, joka vaatii pelaajilta pitkiä draiveja sekä tarkkuutta erityisesti viheriöillä.

”Pelatakseen hyvin Kytäjällä, täytyy putin olla kunnossa”, totesi Manner-Euroopan joukkueen kapteeni Jeroen Stevens.

Samoilla linjoilla oli myös Britteinsaarten joukkueen kapteeni Stuart Wilson.

”Lähestymislyönnit täytyy osata sijoittaa oikealle puolelle lippua, sillä viheriöt ovat kaltevia ja nopeita. Pojat tuntuvat pitävän kentästä, etenkin koska sillä saa lyödä paljon draiveja”.

Molemmat kapteenit arvioivat, että odotettavissa on tasainen ottelu.

”Manner-Euroopalla on hyvä joukkue ja Jeroen on loistava kapteeni. Pitää kuitenkin muistaa, että etenkin reikäpelissä voi tapahtua mitä vain”, totesi Wilson.

Foursome-ottelut käynnistävät kisan

Manner-Euroopan joukkue.

Kaksipäiväisessä kilpailussa 9-henkiset joukkueet pelaavat kumpanakin pelipäivänä aamulla pareittain foursome- ja iltapäivällä henkilökohtaiset single-reikäpeliottelut.

Tuusa ja Alajärvi pelaavat ensimmäisenä kisapäivänä foursome-ottelussa parina. Suomalaiskaksikko tuntee toisensa hyvin ja ovat luoneet kentälle yhteisen pelisuunnitelman.

”Meillä kyllä huumori pelaa! Ja olemme muutenkin hyvä tiimi – Saku on pitkälyöntinen ja pääsemme hyödyntämään hänen draivejaan pitkillä väylillä”, totesi luottavainen Alajärvi.

Suomalaiskaksikko starttaa peliinsä aamulla kello 8:30.

Kilpailuun valitut pelaajat ovat ikäluokkansa huippuja ja tähtäävät peliurallaan ammattilaisuuteen. Nuorimmat pelaajat ovat vasta 15-vuotiaita ja kokeneimmatkin vasta 18-vuotiaita. Britteinsaarten joukkueessa pelaa muun muassa tänä kesänä poikien avoimen mestaruuskilpailun, The Boys Amateur Championshipin, voittanut Conor Gough.

Jacques Léglise Trophy on perinteinen ja arvostettu Euroopan parhaiden junioripoikien reikäpeliturnaus, joka pelattiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1958. Kilpailussa ovat pelanneet monet tämän päivän huippupelaajat, kuten Sergio Garcia, Matteo Manassero ja Luke Donald. Suomesta mukana on nähty muun muassa tämän vuoden miesten St. Andrews Trophyssa ja miesten EM-kultajoukkueessa pelannut Matias Honkala sekä nykyisin ammattilaisena pelaava Toni Hakula.

Tuloksia ja lähtöaikoja pääsee seuraamaan linkistä:

http://www.ega-golf.ch/event/2018-jacques-l%C3%A9glise-trophy

Foursome-ottelut 31.8. klo 8:00

8:00 Barclay Brown & Joseph Pagdin vs. Loïc Ettlin & Adam Wallin
8:10 Mark Power & Max Hopkins vs. Jerry Ji & Kiet Van der Weele
8:20 Robin Williams & Conor Gough vs. Eduard Rousaud Sabate & David Puig
8:30 Tom McKibbin & Archie Davies vs. Saku Tuusa & Eemil Alajärvi

Single-ottelut 31.8. klo 12:45

12:45 Mark Power vs. Daniel Da Costa Rodrigues
12:55 Robin Williams vs. Adam Wallin
13:05 Connor McKinney vs. Jerry Ji
13:15 Conor Gough vs. David Puig
13:25 Barclay Brown vs. Eemil Alajärvi
13:35 Joseph Pagdin vs. Loic Ettlin
13:45 Tom McKibbin vs. Kiet Van der Weele
13:55 Archie Davies vs. Eduard Roussaud Sabate