SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Hyvät pelikaverit auttoivat Tiia Koiviston LET:n joukkuekilpailussa kärkikolmikkoon

Kilpagolf18. Maaliskuuta 2023

Ladies European Tourin kalenterissa olevat Aramco Team Series -joukkuekilpailut ovat olleet suomalaispelaajille hyviä tulonlähteitä parin viime vuoden aikana. Tällä viikolla tuli jälleen lisää menestystä, kun Tiia Koivisto ylsi Klara Davidson Spilkovan kipparoimassa joukkueessa jaetulle kolmannelle sijalle Singaporessa pelatussa Aramco Team Series -kilpailussa.

Kaksipäiväisessä joukkuekilpailussa kolme ammattilaista ja yksi amatööri muodostavat joukkueen. Davidson Spilkovan, Koiviston ja Sophie Wittin lisäksi joukkueessa pelasi thaimaalainen amatööri Alisa Imprasit, joka osoittautuikin joukkueen todelliseksi tukipilariksi. Yhteistulokseen -27 päätynyt Koiviston joukkue hävisi kilpailun voittaneelle Christine Wolfin joukkueelle vain kaksi lyöntiä.

Kierrostulokset 78–76 pelanneelta Koivistolta tuli kiitokset joukkuekavereiden suuntaan.

”Muut pelasivat tasaisesti. Meille sattui myös hyvä amatööri tiimiin”, Koivisto jakoi tunnustusta.

Koivisto kuittasi joukkuekisasta palkintorahoja reilut 8000 euroa.

Henkilökohtaisessa kilpailussa Koiviston ja Ursula Wikströmin pelit jäivät kahteen kierrokseen. Sijaa 66 jakaneet suomalaiset pelasivat molemmat yhteistuloksen +10.

Singaporessa olivat mukana myös maailmanlistan kärkinainen Lydia Ko ja LPGA Tour -tähti Danielle Kang, mutta niin vain maailmantähdet joutuivat toteamaan lauantaina, että kilpailun voittoon asti heidän pelinsä ei riitä.

Ranskan Pauline Roussin oli nimittäin päätöskierroksella omilla luvuillaan lyötyään tauluun 64 lyönnin huipputuloksen, jonka turvin hänen voittotuloksensa oli -15.

Kang (-11) sijoittui kilpailussa toiseksi ja Ko (-10) joutui tyytymään kolmanteen sijaan.

Ladies European Tour jää nyt lähes kahden kuukauden mittaiselle tauolle. Seuraavan kerran palloa lyödään Jabra Ladies Openissa toukokuun puolivälissä. Siellä Tiia Koivisto pääsee puolustamaan viimevuotista voittoaan.

Myös Suomen LET-kilpailu, Ladies Open by Pickala Rock Resort lähestyy hiljalleen. Kesä-heinäkuun vaihteessa pelattavaan kilpailuun on aikaa enää 3,5 kuukautta.