SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Henkilökohtainen kisa nuorten olympialaisissa ohi Buenos Airesissa

Kilpagolf12. Lokakuuta 2018

Pienet griinit aiheuttivat päänvaivaa suomalaisille

Elina Saksa ja Eemil Alajärvi edustavat Suomea nuorten kesäolympialaisissa, Youth Olympic Gamesissa, Buenos Airesissa 6.-18.10. Joukkueessa on yhteensä 25 alle 18-vuotiasta urheilijaa yhdeksässä eri lajissa.

Turkulaislähtöiset golfarit tuntevat toisensa jo lapsuudesta – he pelasivat jääkiekkoa samassa joukkueessa ennen kuin golf nousi molempien ykköslajiksi.

”Koko olympiajoukkue on aivan mahtava ja tiimihenki loistavaa. Paras kisareissu ikinä, voi jo nyt sanoa”, Elina Saksa kertoi.

Vahvoista kausista huolimatta kumpikaan suomalaisista ei yltänyt henkilökohtaisessa kisassa parhaimpaansa. Perinteikkäällä Hurlingham Clubilla pelatussa kisassa haasteita aiheuttivat kovan tuulen lisäksi kapean puistokentän pienet ja muotoillut griinit.

”Aikamoista taistelua oli, piti välillä vähän varmistellakin. Griineihin pitäisi osua paremmin, vaikka ovatkin pieniä”, Saksa tiivisti kisakierroksia.

Saksa pelasi kierrokset 75-74-76 (+15) ja oli lopulta tuloslistan puolivälissä sijalla 16. Tyttöjen olympiakultaa vei Australian Kim Grace tuloksella 211 (+1).

Poikien puolella Alajärvi pelasi kierrokset 77-78- 81 (+26) ja päätyi sijalle 26. Myös pojissa voitto meni Australiaan – kultaan ylsi Karl Vilips tuloksella 206 (-4). Eurooppaan tuli lopuista neljästä mitalista neljä.

Perjantaina suomalaiset viettävät lepopäivää seuraten yleisurheilua ja tyttöjen voimistelua muita suomalaisia kannustaen.

Golfareiden urakka jatkuu lauantaina joukkuekisalla. Kisaan kuuluu kierrokset fourballia ja foursomea sekä henkilökohtaiset kierrokset. Neljän kierroksen yhteistulos ratkaisee olympiamitalien kohtalon.

”Lähdetään hyvillä mielin haastamaan kärkimaita. Meidän vahvuus on rautainen yhteishenki kuin Euroopan Ryder Cup -joukkueella. On erittäin tärkeää, että kommunikointi pelaajien kesken toimii kentällä”, Argentiinassa kapteenina toimiva Harri Marjala kertoo.

Suomalaiset ottivat oppia tästä viikosta ettei liiallisella varmistelulla ole kärkeen ole asiaa. Korotettujen griinien takia lähestymiset ovat avainasemassa ja lähipelillä on merkittävä osuus tuloksen tekemisessä. Peliparina kahdella ensimmäisellä kierroksella tulee olemaan Papua-Uusi-Guinea.

Tulokset:
Tytöt henkilöhtainen
Pojat henkilökohtainen
Joukkue