SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfille 60 000 euroa Olympiakomitean tehostamistukea

Kilpagolf30. Marraskuuta 2020

Golf on parin vuoden sisällä saanut jalansijaa ja menestystä suomalaisessa urheilukentässä, minkä osoituksena Olympiakomitea nosti golfin tehostamistuen 60 000 euroon. Määrä tuplaantui jo toista vuotta peräkkäin, vuonna 2019 tuki oli 35 000 euroa ja sitä ennen 15 000 euroa.

Suurimpana perusteena tuen nostolle ovat golfin menestyspotentiaali Tokiossa sekä vaikuttavuuden kasvu huippu-urheilijoidemme arjessa. Valmennusryhmien kokoa on pienennetty ja tukea suunnataan yhä enemmän urheilija-valmentajapareille. Olympiakomitea on ollut tyytyväinen golfin toimintatapojen muutosprosessiin.

”Aiempaa näkyvämpi asema urheiluyhteisössä on tuonut mukanaan uusia, kehitystä tukevia vaatimuksia golfille kilpaurheiluna. Selkeämpi tavoiteasettelu, suunnitelmallisuus ja kansainvälisen vaatimustason tiedostaminen ovat nyt uudella tasolla. Tähän on Olympiakomitean tuella ja sparrauksella ollut selkeä merkitys”, Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen kertoo.

Urheilijoiden menestyksen takana on tietysti jokaisen oma, määrätietoinen ja laadukas valmentautumisprosessi. Golfliitto asetti tavoitteeksi Tokion olympialaisissa menestymisen ja on tukenut Olympiaryhmän urheilijoiden valmentautumista merkittävästi viimeisen kahden vuoden aikana. Henkilökohtaisten prosessien tuki on mahdollistanut henkilökohtaisten valmentajien toimintaa ja läsnäoloa, ja se on näkynyt myös urheilijoiden tuloksissa. Viimeisimpänä esimerkkinä Sanna Nuutisen 5. sija LET-kokonaisrankingissa sekä Sami Välimäen ja Matilda Castrénin hienot tulokaskaudet.

Nyt Golfliitolle myönnetyn tuen kasvu on merkittävä. Se mahdollistaa Tokion olympiaryhmän tuen lisäksi lisäpanostusta tuleviin olympiamenestyjiin ja kansainvälisen Top50- vaatimustason kartoitustoimenpiteisiin.

Golfin Olympiaryhmän pelaajat vahvistetaan joulukuussa. Golf tavoittelee Tokiossa sijoittumista top16-joukkoon naisissa ja miehissä.

Lisätietoja, Juha Juvonen
juha.juvonen@golf.fi / +358 40 561 5863