SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golf opetti Eemil Alajärven kohteliaaksi

Kilpagolf17. Kesäkuuta 2019

Eemil Alajärvi teki vaikutuksen oppilaisiin Paavo Nurmi Koulukiertueella. Golfkentällä ja sen ulkopuolella kovatasoisten peliotteiden ohella Eemil tunnetaan myös kohteliaisuudestaan.

Paavo Nurmi Koulukiertue järjestettiin tänä keväänä Varsinais-Suomessa jo viidettä kertaa. Yhteensä koulukiertue on tehnyt jo yli 250 kouluvierailua, joihin on osallistunut yli 25 000 alakoululaista. Koulukiertueen ideana on tutustuttaa oppilaita Paavo Nurmen urheilu-uraan. Tapahtumapäivän aikana oppilaat pääsevät myös itse liikkumaan ja tapaamaan Varsinais-Suomen alueen urheilijoita, kun jokaisella vierailulla mukana on kummiurheilija.

Tänä keväänä kummiurheilijaksi kiertueelle pääsi mukaan myös Team Finlandin miesten maajoukkueeseen noussut Eemil Alajärvi. Erityisesti Lietsalan koulussa järjestetty tapahtumapäivä jäi Eemilille mieleen.

”Olin jo lähtenyt pois koululta, kun minulle soitettiin, että voisinko tulla takaisin, kun oppilaat haluaisivat kaikki minulta nimmarit. Käännyin takaisin ja ajoin koulun pihalle niin koko koulu oli valmiina pihalla odottamassa nimmareita!”

Alajärvi tunnetaan golfkentällä ja sen ulkopuolella kovatasoisten peliotteiden ohella myös kohteliaisuudestaan. Kohteliaisuus on Eemilin mukaan seurausta golfkentällä opituista käytöstavoista.

”Golfin kautta opin hyvät käytöstavat – kentällä on oppinut tervehtimään ja katsomaan silmiin. Nuo tavat ovat kantaneet hedelmää arkielämässäkin”, Eemil toteaa.

Eemil kokee, että myös golfin perässä tehdyt matkat ovat saaneet hänet huomaamaan, millainen merkitys hyvillä käytöstavoilla on.

”Maailmalla oppii pitämään itsestään ja toisista huolta. Kun on muita kohtaan kohtelias, niin saa samaa kohtelua myös itse”

Golfympäristö on opettanut Eemilille tärkeitä käytöstapoja, joista on iloa myös kentän ulkopuolella.

Paavo Nurmen Koulukiertueelle osallistuneille Lietsalan koulun oppilaille ja monille Aurinko Golfin juniorigolfareille nuorten olympialaisiinkin osallistunut Eemil on esikuva. Vasta 19 -vuotiaalla Eemilillä on itselläänkin golfissa esikuva, jonka suorituksia hän pääsee seuraamaan varsin läheltä.

”Valmentajani Timo Karvisen ja yhteisten treenien kautta olen päässyt tutustumaan Sami Välimäkeen ja häntä katson ylöspäin”

Eemil nostaa esikuvastaan esiin ennen kaikkea menestyspotentiaalin. Yhteiset treenit ja kilpailut ovat luoneet Eemilille uskoa, että oma golfura voi edetä Välimäen viitoittamalla tiellä.

”Haluan seurata Samin jalanjälkiä. Etenkin sijoittuminen parhaimmillaan kymmenenneksi amatöörien maailmanlistalla osoittaa, että Sami on tehnyt asioita oikein.”

Kausi 2018 oli Alajärvelle läpimurtokausi kansainvälisille kisakentille. Alle 18 vuotiaiden Suomen mestaruuden ja EM-joukkuekilpailujen myötä Alajärvi sai kutsun Suomessa Kytäjä Golfissa pelattuun Euroopan ja Britteinsaarten väliseen Jacques Léglise Trophyyn. Loppukaudesta Alajärvi suuntasi yhdessä Elina Saksan kanssa Buenos Airesissa järjestettyihin nuorten olympialaisiin.

Nuorten olympialaiset Buenos Airesissa tekivätkin pelaajaan lähtemättömän vaikutuksen:

”Suurin unelmani golfissa on päästä pelaamaan olympialaisissa”, huomaavainen golfari toteaa ja tervehtii samalla silmiin katsoen Aurinko Golfin klubille sisään astuvia pelaajia.

Eemil Alajärvi viihtyy kotikentällään Aurinko Golfissa Naantalissa.

Nimi: Eemil Alajärvi

Seura: Aurinko Golf

Tasoitus: +2,7

Valmentaja: Timo Karvinen

Golfesikuva: Treenikaveri Sami Välimäki

Golfunelma: Päästä pelaamaan olympialaisiin