SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golf nousi Olympiakomitean tukilajien piiriin

Kilpagolf30. Marraskuuta 2018

Kovassa muutosprosessissa oleva suomalainen kilpagolf sai kaipaamansa tunnustuksen, kun Olympiakomitea julkisti Huippu-urheiluyksikön tehostamistuet vuodelle 2019. Golfliitolle myönnettiin 15 000€ tuki.

Vuosi sitten ilmeet kilpagolfin kannattajilla olivat pettyneet, kun golf jäi uudistetussa tukiprosessissa ilman Olympiakomitean tukirahoja.

Tuolloin Olympiakomitean taholta peräänkuulutettiin parempaa kansainvälistä menestystä ja vaikuttavuutta kärkipelaajiemme päivittäistoimintaan. Putoaminen tukiohjelmista herätti lajin sisällä luonnollisesti keskustelua, mutta katse kääntyi nopeasti siihen, miten toimintaa voidaan tehostaa.

Kuluneen vuoden aikana on tapahtunut paljon. Muutostyö alkoi heti, ja prosessissa on tuuletettu perinteisiä rakenteita merkittävästi. Valmennusryhmiä on tiivistetty ja siirrytty entistä vahvemmin urheilija-valmentajaparin toiminnan tukemiseen. Myös kilpakentillä on tapahtunut suomalaispelaajien esiinmarssi, etenkin miesten puolella. Merkittäviä voittoja ja menestystä on tullut sekä ammattilais- että amatöörikentillä.

”Positiivinen lopputulema vuoden takaisesta päätöksestä oli se, että se antoi meille aiheen tarkastella omia toimintatapojamme. Meillä on ollut hyvää sparrausta ja toimiva keskusteluyhteys Huippu-urheiluyksikön kanssa. Nyt myönnetty tuki on hyvä motivaattori ja pelin avaus”, Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen toteaa.

”Toivomme tietysti, että yhteistyömme olisi jatkossa entistäkin tiiviimpää ja jossain vaiheessa sen taloudellinen vaikutus olisi vielä selkeämpi. Se on tietenkin kiinni myös omasta toiminnastamme ja menestyksestämme.”

Myönnetty 15 000€ tukisumma kohdistetaan olympiaehdokkaiden valmennuksen asiantuntija- ja tukipalveluihinTokio 2020 Olympiaryhmän ensisijainen tavoite on saada olympialaisiin täysi kahden miehen ja kahden naisen edustus. Ryhmä nimetään virallisesti Golfliiton hallituksen kokouksessa joulukuun 11. päivä.

Lisätietoja, Juha Juvonen
juha.juvonen@golf.fi / +358 40 561 5863