SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Fujitsu Finnish Junior Tourin 5. osakilpailun voittajat ratkottiin Ruukki Golfissa

Kilpagolf24. Elokuuta 2020

Fujitsu Finnish Junior Tourin viides osakilpailu pelattiin Ruukki Golfissa viikonloppuna 22.-23.8. Molemmissa sarjoissa pelattiin kaksi kierrosta lauantaina ja finaalipäivänä pelattiin yksi kierros. Voittoon pelasivat pojissa Tarina Golfin Anton Roth ja tytöissä Salo Golfin Ella Mäki-Tanila.

Poikien sarjassa Tarina Golfin Anton Roth (par) oli kilpailun alusta asti hyvissä asemissa. Hän otti heti hienosti johtoaseman finaalipäivään lähdettäessä tuloksilla 72 ja 70. Finaalipäivänä Roth aloitti kierroksensa hieman hitaasti, mutta lämpeni nopeasti ja pelasi tasaisen kierroksen tuloksena 74.

”Kenttä oli hienossa kunnossa, ja kisat oli hyvin järjestetty. Ensimmäinen voitto FJT:llä tuntuu todella huikealta. Peli oli todella tasaista koko kilpailun ajan, enkä tehnyt isoja virheitä”, kommentoi Roth peliään viikonlopulta.

Rothin takana oli todella tiukkaa ja pieniä marginaaleja tulokissa. Tuusulan Golfklubin Joel Taluén ja Golf Pirkkalan Roope Juslin ottivat jaetun toisen sijan yhteistuloksin +5.

Tarina Golfin Anton Roth juhli ensimmäistä voittoaan Fujitsu Finnish Junior Tourilla

Tytöissä nähtiin enemmän vaihtelua kärkikahinoissa. Ensimmäisen päivän jälkeen kärjessä oli jopa kolme tyttöä samassa tuloksessa. Heti kärjen takana oli muita pelaajia kärkkyymässä voittoa. Yksi heistä oli Salo Golfin Ella Mäki-Tanila (+7). Viimeiseen päivään Mäki-Tanila lähti kahden lyönnin takaa-ajosta. Mäki-Tanila ei säästellyt viimeisenä päivänä ja pelasi upeasti tuloksen 71. Finaalipäivän tulos vei hänet loppujen lopuksi neljän lyönnin erolla voittoon.

”Koko kilpailun ajan lyöminen oli hyvää. Osuin hyvin väyliin ja griineihin. Ensimmäisenä päivänä oli muutama väärä mailavalinta, mutta toisena päivänä peli pysyi hyvin ehjänä”, kertoi Mäki-Tanila pelistään viikonlopulta.

Toista sijaa jakoi hienosti ensimmäisen päivän jälkeen johtanut Aurinko Golfin Ella Salama ja Virpiniemi Golf Clubin Kia Sormunen.

Salo Golfin Ella Mäki-Tanila pelasi upeasti voittoon Ruukki Golfissa
Salo Golfin Ella Mäki-Tanila pelasi upeasti voittoon Ruukki Golfissa

Seuraava Fujitsu Finnish Junior Tourin osakilpailu ja viimeinen ennen finaalia pelataan 5.-6.9 Tawast Golfissa.

Kaikki poikien tulokset

Kaikki tyttöjen tulokset