GOLFLIITTO

Ajankohtaista

FJT-kausi käyntiin Ellilän ja Väistön tahtiin

Kilpagolf7. Toukokuuta 2023

Finnish Junior Tourin pelaajia hemmoteltiin viikonvaihteessa Nordcenterin Fream-kentällä, sen verran hienossa kunnossa yksi Suomen tiukimmista kisakentistä heti toukokuun alussa oli. Kovan 54 reiän uurastuksen jälkeen isoimmat pokaalit ojennettiin Saku Ellilän ja Emilia Väistön käsiin.

Poikien sarjassa Ellilän kanssa viimeisessä ryhmässä pelannut Jussi Kumpulainen oli kisan kärjessä päätöspäivään lähdettäessä. Osat kuitenkin vaihtuivat kierroksen puolivälin tienoilla, kun Kumpulaisen kone alkoi pätkiä. Kolme tuplabogia viiden reiän jaksossa tiputtivat Lahden Golfin vasurin lopulta kilpailussa toiseksi tuloksella +4.

Ellilän kyytiin ei lopulta ollut kenelläkään asiaa. Aurinko Golfia edustava Ellilä pelasi sunnuntaina vakuuttavan 71 lyönnin kierroksen, jonka loppu oli hurjaa tykitystä: seitsemän viimeistä reikää neljä alle parin. Ellilän voittotulos oli lopulta -2.

Naantalin prinssi -lempinimen Nordcenterin toimitusjohtaja Antti Ahdilta saanut Ellilä oli napakkasanainen kilpailun tauottua.

”Avauspeli oli erittäin hyvää. Löin muutenkin palloa tosi hyvin. Griineillä oli ehkä vähän vaikeuksia. Muuten peli toimi oikein nätisti”, Ellilä tiivisti viikonlopun kulun.

Poikien sarjan kärkiviisikon täydensivät Ville Virkkala (+5), Topi Lindström (+8) ja Arttu Kulmala (+8).

Tuplatkaan eivät hidastaneet Väistöä

Tyttöjen sarjassa voittoon ylsi Etelä-Pohjanmaan Golfia edustava Emilia Väistö, vaikka kilpailu menikin sunnuntaina tiukaksi. Kohtuullisesti puhaltanut tuuli ja Freamin haastavat väylät pitivät pelaajia koko päivän varpaillaan, eikä Väistö ollut immuuni näille vaikeuksille. Päätöspäivän tulos 80 riitti lopulta varmistamaan voiton.

Emilia Väistö halasi Oona Kurosta kisan ratkettua. Kuva: Juha Hakulinen

Väistön kolmen kierroksen yhteistulos oli +10. Tiukan vastuksen monivuotiselle kilpakumppanilleen antoi Hattula Golfin Oona Kuronen, joka jäi Väistöstä lopulta kahden lyönnin päähän. Sara Pihlajamäki (+15), Sandra Palin (+15) ja June Weckman (+16) olivat loput top 5:een sijoittuneet pelaajat.

Pohjanmaalta kotoisin oleva Väistö nautti pelaamisesta Nordcenterin hyvillä pinnoilla.

”Meillä ei ole Seinäjoella kenttä edes vielä auki. Oli tosi kiva päästä pelaamaan hyvälle kentälle!” Väistö iloitsi.

Finnish Junior Tourin kausi on nyt avattu. Seuraavaksi Suomen parhaat junioripelaajat kokoontuvat Lohjalla, kun St. Laurence Golfissa pelataan kauden toinen FJT-kilpailu 20.–21.5.