SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Erittäin kova pelaajakattaus Erkko Trophyssa 6.-8.8.

Kilpagolf5. Elokuuta 2020

Yksi Euroopan pitkäaikaisimmista golfin amatöörikisoista järjestetään Talissa jo 55. kerran

Finnish Amateur Championship, eli tuttavallisemmin Erkko Trophy, kerää erittäin kovan kotimaisen pelaajakattauksen Helsingin Golfklubille Taliin 6.-8.8.

Ensimmäisen kerran Eljas Erkon lahjoittamasta voittopokaalista pelattiin Helsingin Golfklubilla vuonna 1966. Perinteikkään kilpailun voittajissa on useita nykyisiä European Tour-voittajia.

Tänä vuonna mukana ovat kaikki Suomen parhaat amatööripelaajat, ja kansainvälisen kilpagolfin ollessa tauolla Erkko Trophy on noussut yhdeksi vuoden päätapahtumista. Iso osa Suomen nuorista kärkipelaajista opiskelee yliopistossa Yhdysvalloissa, ja koronapandemia on saanut myös monet heistä jäämään syksyksi Suomeen tai ainakin myöhästyttämään lähtöään Atlantin taakse.

Suomalaisten lisäksi kolmen kierroksen kisassa on mukana 16 ulkomaalaista pelaajaa. Yhteensä pelaajia on 136.

Löytyykö Kiira Riihijärvelle haastajia?

Naisissa viime vuotista voittoaan puolustaa Kiira Riihijärvi, joka vei jo nimiinsä lyöntipelin SM-kullan heinäkuussa. Keväällä University of Tampasta valmistunut nuori nainen on amatöörien maailmanlistalla ylivoimaisesti parhaana suomalaisena sijalla 22. Pitkälyöntisen oululaisen suunnitelmat menivät alkuvuodesta koronan takia uusiksi, ja hän päätti lykätä ammattilaiseksi siirtymistään vuodella.

Pääseekö Riihijärvi taas nostamaan voittopokaalia?

Talissa voittotaisteluun ilmoittautunee myös iso liuta maajoukkuenaisia, joista Krista Junkkari oli SM-kisoissa lähimpänä uhkaamassa Riihijärveä. Lisäksi Emilia Tukiainen ja jo 14-vuotiaana vuonna 2013 kilpailun voittanut Anna Backman ovat osoittaneet hyvää tuloskuntoa läpi kesän. Oman sanansa sanottavana lienee myös Liettuan Gilé Bité Starkutélla, jonka +3,5 tasoitus on naisten parhaimmistoa.

Miehissä on monta suosikkia

Miehissä Erkon voittaja vaihtuu varmuudella, sillä Eemil Alajärvi pelaa nykyisin ammattilaisena. Kovimpaan suosikkiriviin voisi nostaa heinäkuussa SM-kultaa napanneen Rasmus Karlssonin, kestomenestyjä Ilari Saulon sekä maajoukkuemiehet Veeti Mähösen ja Jonatan Jolkkosen. Kotikentällään pelaava Markus Luoma oli lähellä jo viime vuonna, ja on tänä kesänä pelannut tasaisen varmasti.

Rasmus Karlsson tähyää lisää kultaa mitalikaappiinsa.

Mielenkiintoisia seurattavia voivat olla myös virolaiset pelaajat Carl Hellat ja Kevin Jegers, jotka ovat väläyttivät viime viikolla onnistumisia Finnish Tourin puolella.

Kilpailu alkaa torstaina klo 7.30 miesten lähdöillä, naiset starttaavat klo 12.50 alkaen. Lauantain finaalikierrokselle selviää 36 parasta miestä ja 18 naista.

Kilpailuun on vapaa pääsy.

Lähtöajat ja tulokset TÄSTÄ.