SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Elina Saksa ratkaisi Suomelle voiton Sveitsistä tyttöjen EM-kisoissa

Kilpagolf13. Heinäkuuta 2017

Suomi otti 3–2-voiton Sveitsistä tyttöjen EM-kilpailuissa. Perjantaina vastaan asettuu toinen alppimaa Itävalta.

Suomi kohtasi U18-tyttöjen EM-kilpailuissa torstaina Sveitsin. Voittaja jatkaa pelejä sijoista 9–12, häviäjä pelaa sijoista 13–16.

Sveitsin kaadettua Suomen aamupäivän foursome-ottelussa (4&2) ja Erika Danielsson taivuttua omassa ottelussaan (3&2) oli Suomi tiukassa paikassa, sillä jatkopaikka edellytti voittoa kaikista kolmesta jäljellä olevasta kamppailusta.

Kun Anna Backman hoiti oman ottelunsa näytöstyyliin luvuin 5&4 ja Daniella Barrett oman ottelunsa selvin luvuin 3&2, jäi ratkaisu viimeisen ottelun ja Elina Saksan varaan.

”Kuulin tilanteesta reiällä 15, kun paikalle alkoi kerääntyä joukkuekavereita ja muita katsojia. Siinä heräsi ajatus, että minähän voitan tämän ottelun”, Saksa sanoi.

”Sain huonon alun, ja olin jo kolme takana.  Käänsin ottelun 11:nnellä hyvällä birdie-putilla. Sen jälkeen voitin sitten kolme reikää putkeen”, hän jatkoi.

Ottelu ratkesi 17. viheriöllä, jolla Saksa upotti noin nelimetrisen alamäkiputin kovaa keskelle reikää. Ottelu päättyi lopulta 2&1.

Suomi juhlii ja sveitsiläiset poistuvat pettyneinä viheriöltä.

”Sähän sanoit, ettei tätä tarvitse pakolla upottaa. Löit sitten aika kovaa, sehän olisi ollut kolme metriä pitkä, jos se olisi mennyt ohi”, totesi Saksan caddiena kierroksen lopussa toiminut Anna Backman spontaanisti ottelun ratkettua.

Joukkueen valmentaja Mikael Mustonen oli syystäkin tyytyväinen, kun joukkue venyi voittoon reikäpelivaiheen ensimmäisessä ottelussa.

”Ensimmäinen ottelu on aina tärkeä henkisesti. Nyt pelataan kuitenkin huomattavasti paremmista sijoituksista jatkossa. Koko joukkue pelasi tänään erittäin hyvin”, Mustonen kommentoi.

Perjantaina Suomi kohtaa Itävallan, joka voitti omassa ottelussaan Skotlannin luvuin 3-2. Kilpailun välierissä kohtaavat Ruotsi ja Ranska sekä Englanti ja Italia.