GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Elina Saksa huippukierroksella European Young Mastersin voittoon

Kilpagolf24. Heinäkuuta 2016

Aura Golfin Elina Saksa nousi yhdeksän lyönnin takaa voittoon ja kirkasti viimevuotisen pronssinsa kullaksi. Oscar Darlington oli poikien kisassa kuudes ja Suomi joukkuekisan viides.

Aura Golfin Elina Saksa on voittanut alle 16-vuotiaiden European Young Masters -turnauksen Sveitsissä. Saksa pelasi päätöskierroksella loistavan viisi alle par’in tuloksen 67, joka oli koko turnauksen paras kierros.

Huippukierroksellaan ja par’ia sivunneella yhteistuloksellaan Saksa nousi lyönnillä ohi Tsekin Sarah Hricikovan, joka lähti viimeiselle kierrokselle peräti yhdeksän lyöntiä Saksaa edellä. Hricikova oli kilpailun kakkonen lyönnin erolla Englannin Lily May Humphreysiin. Kilpailun toinen suomalainen, Katri Bakker, jakoi 27. sijaa yhteistuloksellaan +23.

European Young Masters on epävirallinen 16-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailu. Saksan mitali on jatkoa jo viisi kautta jatkuneelle Suomen arvokilpailujen mitaliputkelle. Vuoden 2012 naisten MM-pronssin jälkeen suomalaispelaajat ovat yltäneet joka vuosi jossain sarjassa arvokisamitaleille.

Vuosi sitten Elina Saksa oli European Young Mastersissa kolmas. Tuore voitto toi hänelle paikan elokuussa Taiwanissa pelattavaan The Asia-Pacific Junior Championship -turnaukseen, johon Euroopan Golfliitto lähettää European Young Mastersin kaksi parasta tyttöä ja poikaa. Kilpailu pelataan maiden välisenä joukkuekilpailuna kahden pelaajan sekajoukkuein. European Young Mastersissa menestyneet ja Taiwaniin lähtevät pelaajat edustavat kisassa Euroopan värejä.

Poikien sarjassa Oscar Darlington (E) nousi päätöskierroksella päivän parasta tulosta sivunneella 70 (-2) lyönnin kierroksellaan neljä sijaa ja oli kilpailun kuudes. Matkaa kolmanteen sijaan jäi vain kaksi lyöntiä. Poikien mestariksi pelasi Belgian Adrien Dumont de Chassart (-4). Eemil Alajärvi (+20) jakoi kilpailussa 39. sijaa.

Joukkuekilpailussa avauskierroksella epäonnistunut, mutta kahdella seuraavalla kierroksella loistanut Suomi nousi viidenneksi samalla tuloksella (+15) kolmanneksi sijoittuneen Englannin ja neljänneksi päätyneen Saksan kanssa. Sijoitukset ratkaistiin neljänsien pelaajien tulosten perusteella, mikä pudotti Suomen niukasti pronssilta. Joukkuekisan ykkönen oli Tsekki (+8) neljän lyönnin erolla ennen Espanjaa (+12).