SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

E-Tour huipentuu Respecta Disabled Openiin Sea Golf Rönnäsissä

Kilpagolf29. Heinäkuuta 2019

Respecta Disabled Open kokoaa yhteen parhaat erityisgolfarit, niin Suomesta kuin kansainvälisestikin. Kaksi päiväisen kilpailun voitosta mitellään 30.-31.7. Sea Golf Rönnäsissä.

Respecta Disabled Open on yksi erityisgolfkiertue E-Tourin kuudesta osakilpailusta. E-Tourin osakilpailuja on tänä vuonna kiertänyt noin 20-30 pelaajan joukko, jonka tiiviyden on havainnut myös kiertueella kilpailunjohtajana toiminut Janne Burman.

”E-Tour on upea, kaikille avoin kilpailukiertue, jossa yhteishenki pelaajien välillä on korkea”, tiivistää Burman.

Kilpailuja on järjestetty tasavertaisuuden nimissä myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella – tänä vuonna erityisgolfarit ovat päässeet kisailemaan muun muassa Harjattula Golf & Country Clubilla, Tarina Golfissa sekä Alastaro Golfissa.

E-Tourin kuudes ja samalla kauden huipentava osakilpailu Respecta Disabled Open on suosittu myös kansainvälisesti – kilpailuun osallistuu suomalaispelaajien lisäksi erityisgolfareita yhteensä yhdeksästä eri maasta, muun muassa Italiasta, Turkista, Belgiasta ja Saksasta.

Kilpailua pelataan aiempien vuosien tapaan kolmessa eri sarjassa, joita ovat Gross, Nett ja Stableford. Viime vuonna Gross-sarjan voiton nimiinsä vienyt Saksan Timo Klischan osallistuu kilpailuun myös tänä vuonna. Suomalaispelaajista mukana ovat E-Tourin rankingjohtajat Tero Peltola (Gross) ja Heikki Syvälä (Nett). Myös Stableford -sarjan rankigjohtaja Petri Partanen nähdään Sea Golf Rönnäsin viheriöillä.

Vaasassa käydyissä SM-kisoissa Peltola onnistui nappaamaan Suomen mestaruuden ennen hopealle pelannutta Lasse Miettistä, joka niin ikään saapuu mittelemään voitosta myös Respecta Disabled Openiin. Vaasan mitalistikolmikosta myös Raimo Juuti osallistuu kisaan Sea Golf Rönnäsissä.

E-Tourin kilpailuissa pelataan yleensä 18 reiän kilpailuja, mutta sekä SM-kisoissa Vaasassa että Respecta Disabled Openissa kilpailijat urakoivat kaksi kierrosta.

”Kyseessä on erityinen kisa, sillä nyt pelataan kaksi päivää. Odotan mielenkiinnolla, millaisiin tuloksiin kansainväliset ja suomalaiset pelaajat yltävät”, iloitsee kilpailunjohtaja Burman.

Pääyhteistyökumppanina kilpailussa on jo viidettä vuotta Respecta.

Respecta tuottaa laadukkaita, innovatiivisia ja teknistä huipputasoa edustavia tuotteita, palveluja ja koulutusta. Tuotteidensa ja palveluidensa avulla Respecta haluaa auttaa lisäämään ihmisten fyysistä hyvinvointia, itsetuntoa ja luottamusta, omatoimisuutta ja liikkumiskykyä.

Respecta on luonteva yhteistyökumppani E-Tourin osakilpailulle, sillä erityisgolfkiertueen kilpailut ovat avoimia kaikille – niin liikunta-, kehitys-, näkö-, aivo-, tai kuulovammaisille ja elinsiirron saaneille. Lisäksi kiertueen yksittäisiin kilpailuihin voivat osallistua muutkin kilpailukohtaisten sääntöjen mukaisesti.

Tulosseuranta, lähtöajat ja osallistujalista: Respecta Disabled Open