SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Barrett ja Hietala Erkko Trophyn mestareiksi

Kilpagolf26. Elokuuta 2018

Naisissa Barrett ylivoimainen, miehissä ratkaisu venyi 18.väylälle

Finnish Amateur Championshipin eli Erkko Trophyn viimeinen päivä käynnistyi Talissa harmaana. Voitosta taisteltiin tosissaan, ja tulostaso oli alhaisempi kuin aiempina päivinä. Talin upeassa kunnossa ollut kenttä sai kiitosta kaikilta pelaajilta, etenkin nopeat griinit.

Naisten sarjassa Aura Golfin Daniella Barrett kruunattiin mestariksi ylivoimaiseen tyyliin tuloksella -4 (69-70-70). Barrettin kierros sai unelma-alun, kun hän ensimmäisellä väylällä löi hybridinsä suoraan reikään 180 metristä. Eaglen myötä takaa-ajajat eivät missään vaiheessa uhanneet ja johto pysyi selvänä loppuun asti. Eroa tasaisesti pelanneeseen Emilia Tukiaiseen, +2 (71-72-72), kertyi kuusi lyöntiä. Kolmanneksi sijoittui kolumbialainen Silvia Margarita Garces Escalante , +4 (74-71-72).

Daniella Barrett.

”Mahtava voittaa Erkko kahden kakkossijan jälkeen! Löin hyviä rautoja koko ajan, onneksi sain puristettua viimeisenkin kierroksen alle parin. Tykkään pelata Talissa”, iloinen voittaja kertoi.

Barrett kiitti voittopuheessaan valmentajaansa Sakari Ahoa, ja tämän uskoa häneen.

”Alkukausi meni lyöntiä hakiessa, mutta nyt saa nauttia kovan työn tuloksista. Itseluottamus on noussut.”

Kausi jatkuu vielä parin kisan verran Suomessa ja Ranskassa. Ensi syksynä Barrettia, 19, kutsuvat collegegolf-opinnot University of Miamissa. Ammattilaisuus nuorella naisella on tavoitteena sen jälkeen.

Miesten loppuhuipennuksessa Hietalalle tuplavoitto

Miehissä Alex Hietala aloitti kärkiryhmässä vahvasti ja syrjäytti Aleksi Myllymäen ykköspaikalta kolmanneksi. Hetken näytti että Hietala seilaa selvään voittoon, kunnes pari ryhmää edempänä pelannut Matias Honkala aloitti hurjan kirin. Honkala pelasi takaysinsä viisi alle, ja koko kierroksensa seitsemän alle ilman bogeja. Ennen viimeistä väylää miehet olivat tasatilanteessa –8.

”Näin 18. griinille kävellessäni isolta tulostaululta että nimeni oli Matiaksen yläpuolella mutten nähnyt tuloksia – tasoissa vai johdossa. Arvelin että birdie pitää tehdä”, Hietala kertasi jännittävää loppua.

Alex Hietala

Birdien Hietala tekikin, ja vasuri pääsi juhlimaan Erkon voittoa tuloksella -9 (69-69-66). Aiemmin kesällä Hietala voitti SM-lyöntipelikultaa sekä yleisessä sarjassa että 21-vuotiaissa. Viimeksi saman kauden aikana sekä SM-kisat että Erkko Trophyn on onnistunut voittamaan Kalle Samooja vuonna 2008.

”Tuntuu todella hyvältä – sekä kausi että tämä kisa. Kaikki kierrokset olivat samanlaisia, mutta tänään upposi muutama putti enemmän”, Hietala kertoi.

”Olin heti aamulla skarppina, ja sain jo treenialueella hyvän otteen griineihin.”

Hietalan, 20, kisat jatkuvat jo ensi viikolla Finnish Openissa Alastarossa. Tulevaisuutta golfin parissa hän ei ole miettinyt vielä sen tarkemmin.

”Olen nyt vain keskittynyt pelaamiseen. Jossain vaiheessa pitäisi varmaan miettiä”, Hietala hymyilee.

Lopputulokset: MiehetNaiset

Matias Honkalan hurja kiri nosti hänet toiselle sijalle Talissa.