SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Arvostetut Manner-Euroopan ja Britteinsaarten väliset reikäpeliottelut Suomeen 2018

Kilpagolf23. Marraskuuta 2017

Linna Golf isännöi ensi kesänä miesten St Andrews Trophya ja Kytäjä poikien Jacgues Leglise Trophya.

Manner-Euroopan ja Britteinsaarten välinen miesten reikäpelimuotoinen ottelu St Andrews Trophy pelataan Linna Golfissa 26.–27. heinäkuuta. Poikien vastaava ottelu, Jacgues Leglise Trophy, pelataan Kytäjä Golfissa elokuun viimeisellä viikolla. Kilpailujen urheilullisen taso on kovaa luokkaa, ja kentällä on mahdollisuus nähdä tulevaisuuden huippunimiä.

Linna Golf on järjestänyt amatöörigolfin huippukisoja viime vuosina usein. Miesten EM-mitaleista pelattiin Linnassa henkilökohtaisessa kisassa 2010 ja joukkuekisassa 2014.

Suomalaisittain mielenkiintoa lisää kiehtova ennakkoasetelma pelaajavalinnoissa. Sekä Matias Honkala että Sami Välimäki ovat amatöörien maailmanlistalla 60 parhaan joukossa, ja varteenotettavia ehdokkaita joukkueita nimettäessä.

Golfliitolle arvokisojen järjestäminen on tuttua, silti tiedossa on uusia, mielenkiintoisia haasteita.

”Tällaista ottelua emme ole aiemmin järjestäneet, joten edessä on uusi tuttavuus”, toteaa Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen.


”Pelaajamäärä sinällään ei aseta kovia vaatimuksia, mutta ottelumuoto ja perinteiseen tapahtuman liittyvät seremoniat ja pelaajapalvelut tuovat oman mausteensa järjestelyihin”, Juvonen valottaa tapahtuman luonnetta, ja toteaa myös, että erityspanostuksia vaaditaan etenkin tuomari–caddie-toimintoihin.

Linna Golf on isännöinyt kansainvälisiä kisoja jo vuodesta 2007. Korkean profiilin tapahtumat ovat tietoinen valinta.

”Linna Golf tunnetaan kansainvälisesti European Tour -tasoisena kilpailuareenana ja hienojen tapahtumien saaminen tänne on meille kunnia-asia. Harvinaista golfherkkua on jälleen nähtävillä, toivottavasti golfarit lähtevät sankoin joukoin huippupelaajien otteita ihastelemaan”, syyskuussa toimitusjohtajan tehtävissä aloittanut Esa Honkalehto sanoo.

Viimeisimmät suomalaisedustajat St Andrews Trophyssa ovat olleet Albert Eckhardt (2014) ja Tapio Pulkkanen (2012).

Kytäjän South-East haastaa pojat Jacgues Leglise Trophyssa

Manner-Euroopan ja Britteinsaarten välinen alle 18-vuotiaiden poikien ottelu ratkotaan elokuun viimeisellä viikolla Kytäjä Golfissa. Kisa-areenaksi valittu South East -kenttä on jo useampaan otteeseen osoittanut soveltuvuutensa kansainvälisten tapahtumien näyttämöksi.

”Todellakin mukavaa saada taas hetkeksi kansainvälistä meininkiä klubille. Vaikka tämä tapahtuma on pelaajamäärältään huomattavasti pienempi kuin CT-kisa, niin fiilis välittyy kyllä aina”, Kytäjä Golfin toiminnanjohtaja Sari Tani sanoo.

Joukkueeseen voi kisaisännän kiintiöllä päästä ainakin yksi suomalaispeluri, se ei kuitenkaan ole itsestään selvää.

”Järjestelyjen ja olosuhteiden osalta on turvallinen olo. Golfliiton kokenut kilpailuhenkilöstö, Kytäjä Golfin osaava ja palvelualtis henkilökunta ja kansainväliset mitat täyttävät olosuhteet ovat hyvä perusasetelma onnistuneelle tapahtumalle”, kertoo Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen.

Juvosen mukaan suomalaisen kilpagolfin kehityksen kannalta on tärkeää saada merkittäviä kansainvälisiä tapahtumia isännöitäväksi.

”Vaikkakin meille on annettu lievä indikaatio siitä, että joukkueeseen voisi kisaisännän kiintiöllä päästä ainakin yksi suomalaispeluri, ei se kuitenkaan ole itsestään selvää. Tässä on hieno ja vaativa tavoite suomalaisille kärkijunioreille ja valmentajille tulevan kauden harjoitteluun ja peleihin. Menestyminen kevään ja kesän kansainvälisissä kilpailuissa on perusedellytys joukkueeseen pääsemiselle. Pitää osoittaa valitsijakaartille, että on paikkansa ansainnut”, haastaa Juvonen.

Suomalaisista poikajunioreista tällä hetkellä lähimpänä paikkaa ovat ranking-tilastojen perusteella Eemil Alajärvi ja Andreas Wester.

Vuoden 2017 ottelussa Irlannissa, manner-Euroopan voittavassa joukkueessa pelasi Matias Honkala.