SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Anna Backman upeasti välieriin Ladies’ Amateur Openissa

Kilpagolf16. Kesäkuuta 2017

Saksalainen puolivälierävastustaja kaatui ankaran taistelun jälkeen. Seuraavassa ottelussa vastaan asettuu amatöörinaisten maailmanlistan ykkönen Leona Maguire.

Kanava Golfin Anna Backman on esiintynyt erinomaisesti Walesissa Pyle and Kenfig Golf Clubilla pelattavassa Ladies’ British Open Amateur Championshipissä. Hän voitti turnauksessa edellispäivän tapaan molemmat reikäpeliottelunsa ja eteni neljä parhaan joukkoon.

Backman kohtasi kolmannen kierroksen kamppailussa Norjan Marthe Woldin. Ottelu oli tasainen ja ratkesi 18. reiällä vääksyläisen eduksi lukemin 1/0.

Puolivälierässä Backman ja saksalaisyllättäjä Anastasia Mickan kävivät todellisen titaanien taistelun. Matsi eteni tasatilanteessa jatkorei’ille, joilla Backman veivasi lopulta voiton. Kamppailu ratkesi vasta 22. reiällä (par 3) Backmanin upottamaan noin viisimetriseen birdieputtiin.

”Peli oli tänään kokonaisuudessaan ihan hyvää, mutta vaihtelua oli oli jonkun verran. Kummassakin ottelussa tuli niin sanotusti parin reiän huonompi vaihe, mutta onnistuin kuitenkin löytämään fiiliksen nopeasti. Seivailin myös todella paljon vähän haastavammistakin paikoista reikien tasauksia tai jopa voittoja”, Backman sanoi.

Backman pääsee lauantaiaamun välierässä melkoiseen testiin, kun vastustajaksi asettuu amatöörinaisten maailmanlistan ykkönen Leona Maguire. Hän voitti omassa puolivälierässään toisen irlantilaispelaajan Paula Grantin numeroin 4/2.

”Huomisen vastustaja ei ole ennaltaan tuttu, mutta maailmanlistan ykkösenä tulee varmasti olemaan kovaakin kovempi pala purtavaksi. Sen suurempia sotasuunnitelmia ei kuitenkaan huomiseksi ole, täysillä mennään ja mahdollisimman paljon birdiejä. Veikkaan että niitä tullaan tarvitsemaan reikien voittamiseksi.”

Maguiren ja Backman välieräottelu käynnistyy lauantaina kello 10.30 Suomen aikaa. Toisessa välierässä kohtaavat Espanjan Ainhoa Olarra ja Norjan Stina Resen.

Backman (74–70)  sijoittui Ladies’ Amateur Openin lyöntipelikarsinnassa 12:nneksi, kun 64 ensimmäistä pääsi reikäpeleihin. Kisan toinen suomalaispelaaja, Hannele Mikkola, karsiutui.