SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

AlueTourilla siirryttiin klubitiille – pelaajamäärät ilahduttavasti nousussa

Kilpagolf11. Toukokuuta 2016

Junioreiden alueellisen kiertueen tiiauspaikkamuutoksen tarkoituksena on kannustaa pelaajia positiivisuuteen, onnistumisiin ja hyvään tuloksentekoon.

Junioreiden valtakunnallinen AlueTour pyörähti viime viikonloppuna käyntiin viidellä eri paikkakunnalla. Ensimmäisen AlueTour-kierroksen osakilpailuissa oli mukana yhteensä 362 pelaajaa, mikä on 53 pelaajaa enemmän kuin edelliskauden vastaavalla kierroksella. Kasvua edellisvuoteen on siis komeat 15 prosenttia.

Suotuisien kevätsäiden lisäksi kasvaneita osanottajamääriä selittää myös se, että Golfliitto päätti kokeilla tällä kaudella AlueTourin kilpailukenttien lyhentämistä. Kiertueella siirryttiin pelaamaan niin sanotulta klubitiiltä, kun AlueTourilla on aiemmin pelattu FJT:n tavoin haastavammalta takatiiltä.

”Ajatuksena on kannustaa pelaajia positiivisuuteen, onnistumisiin ja hyvään tuloksentekoon. Kilpailemisen tulee olla haastavaa, mutta myös nautinnollista”, kertoo Golfliiton kilpailupäällikkö Juha Juvonen, joka oli erittäin tyytyväinen ensimmäisen AlueTour-kierroksen toteutuneisiin osallistujamääriin.

”Finnair Junior Touria on kehitetty viimeisten vuosien aikana määrätietoisesti, ja samaan aikaan on tarkkailtu sitä, millaisia vaikutuksia eri toimenpiteillä on ollut alemmille kiertueille. Olemme havainneet, että lisääntyneet pelimahdollisuudet FJT:llä ovat vähentäneet aktiivisuutta ja pelaajamääriä alueellisissa kilpailuissa. Merkittävien uudistusten tekeminen nuorten alueellisiin kilpailuihin on siksi ollut harkinnassa”, Juvonen kertoo.

Erityinen valopilkku avauskierroksella nähtiin idän ja pohjoisen alueilla, joilla kasvua oli huomattavasti keskiarvoa enemmän: idässä 33 % ja pohjoisessa peräti 55 %. Pohjoisen kovaa kasvulukemaa auttoi merkittävästi tyttöjen lähes kolminkertaistunut osallistujamäärä.

AlueTourin toinen kilpailukierros pelataan alueesta riippuen 21. tai 22. toukokuuta. Ilmoittautumisaika päättyy viikkoa ennen kisaa, joten vielä on aikaa liittyä kisaajien joukkoon.

AlueTourin kilpailukalenteri, jonka kautta kilpailuihin voi myös ilmoittautua