SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Matias Honkala ja Sami Välimäki Euroopan Bonallack Trophy -joukkueeseen

GolfliittoKilpagolf19. Helmikuuta 2018

Eurooppa on voittanut haasteottelun viisi kertaa peräkkäin.

Matias Honkala ja Sami Välimäki on valittu Euroopan joukkueeseen 8.–10. maaliskuuta Qatarissa pelattavassa Bonallack Trophyssä. 12 pelaajan joukkue kohtaa haasteottelussa Aasian ja Tyynenmeren alueen vastaavan yhdistelmän.

Valintakriteereinä on pidetty amatöörirankingsijoituksen ja kansainvälisen kilpailumenestyksen ohella aiempaa reikäpelihistoriaa.

Honkala edusti Eurooppaa vuoden 2016 Junior Ryder Cupissa ja kuului Manner-Euroopan joukkueeseen viimevuotisessa Jacques Leglise Trophyssä. Nevas Golfin pelaaja ylsi vuonna 2017 Amateur Championshipissä neljännelle kierrokselle ja sijoittui Etelä-Amerikan amatöörimestaruusturnauksessa 11:nneksi.

Nokia River Golfia edustavan Välimäen vuoden 2017 saavutuksiin kuului Portugalin avointen voitto ja Saksan avointen kolmas sija. Hän ylsi myös Italian avoimissa amatöörimestaruuskisoissa viiden joukkoon ja venyi parhaana suomalaisena top 15:een Vierumäen Challenge Tour -kilpailussa.

Matias Honkala edusti Eurooppaa syyskuussa 2016 Minnesotassa pelatussa Junior Ryder Cupissa. Kuva: Getty Images

Suomi on ainoa Pohjoismaa, jolla on Doha Golf Clubilla esiintyvässä joukkueessa kaksi edustajaa. Norjasta, Tanskasta ja Ruotsista on kustakin yksi kilpailija. Joukkueen korkeimmalle rankattu pelaaja on Ruotsin Oliver Gillberg, joka löytyy WAGR-listalta sijalta kahdeksan. Välimäen rankingsijoitus on 45:s ja Honkalan 55:s.

Joka toinen vuosi pelattava Bonallack Trophy ilmestyi ensimmäisen kerran kansainvälisen amatöörigolfin kilpailukalenteriin vuonna 1998. Eurooppa on vienyt nimiinsä viisi edellistä haasteottelua.

Nimensä kolmipäiväinen reikäpelikilpailu on saanut Sir Michael Bonallackin mukaan. Hän voitti Amateur Championshipin viisi kertaa ja edusti Ison-Britannian ja Irlannin joukkuetta yhdeksässä Walker Cupissa. Royal and Ancient Golf Clubin entistä toiminnanjohtajaa pidetään yhtenä golfin merkittävimmistä kehittäjistä viime vuosituhannen jälkipuolella.

Euroopan joukkue, Bonallack Trophy, Doha Golf Club, Qatar, 8.−10.3.

Edgar Catherine (FRA)
Todd Clements (ENG)
Robin Dawson (IRL)
Oliver Gillberg (SWE)
Marc Hammer (GER)
Rasmus Höjgaard (DEN)
Matias Honkala (FIN)
Angel Hidalgo Portillo (ESP)
Matthew Jordan (ENG)
Frederic Lacroix (FRA)
Kristoffer Reitan (NOR)
Sami Välimäki (FIN)