SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Maajoukkuepelaajat aloittivat 5%-leirin Floridassa

GolfliittoKilpagolf11. Tammikuuta 2018

Maajoukkuepelaajat Alex Hietala ja Jonatan Jolkkonen kertaavat tunnelmat kaksiviikkoisen Floridan leirin alkumetreiltä.

Suomen Golfiiton maajoukkueryhmiin kuuluvat pelaajat harjoittelevat päävalmentaja Fredrik Jendelidin johdolla Floridan Kissimmeessä kahden viikon ajan (5.–19.1.) leirillä, jonka teema on 5%.

Leirille keskitytään pallonlyömisen ja lähipelin hiomiseen ja tavoitteena on, että huonoinkaan lyönti ei ole enempään kuin 5% etäisyyden päässä kohteesta. Leirin harjoituspäivät alkavat 8.30 aamulla ja päättyvät 17.30. Pääpaino Marriot Golf Academyssä järjestettävällä leirillä on lyöntiharjoittelussa.

Alex Hietala ja Jonatan Jolkkonen kertovat leirin ohjelmasta blogissaan:

Päivä lähti liikkeelle sillä, että kaikki teki omat alkulämmöt. Olimme katsoneet edellisenä päivänä yhdessä, miten alkulämmöt kuuluu tehdä. Kun olimme valmiita, meidät jaettiin kolmeen ryhmään. Meillä oli yksi puttiharjoitus, yksi pitch-harjoitus ja yksi wedge-harjoitus.

Puttiharjoituksessa katsoimme, että linjaukset ja rytmi ovat kohdillaan. Puttaamisen tärkeimmät asiat oli saada linjaus ja etäisyys haltuun. Oikealla rytmillä pallo liikkuu halutun matkan verran ja ilman erikoisempaa mailan kääntämistä pallon pitäisi myös liikkua haluttuun suuntaan.

Kun jatkoimme tauon jälkeen pitchin maailmaan, tavoitteena oli mailan täydellinen hallinta. Ote, mailan pohja ja varsi haltuun ja menoksi. Tavoitteena oli löytää itselleen vahva tapa lyödä pitch ja vahvistaa sitä, mikä on vaikeaa.

Ensimmäinen askel oli saada maila haltuun. Mailan pitää liikkua juuri niin kuin varren päässä on käskytetty. Kun pallo alkaa liikkumaan mailan heilahduksen jälkeen täsmällisesti, niin sitä voi alkaa kutsumaan taidoksi.

Ruokatauko väliin ja viimeiselle rastille. Wedge harjoituksen idea oli löydä palloa kyntämättä maata. Lyöntien piti olla tasalaatuisia. Kun katsotaan maailman huippuja niin he ovat tarkkoja wedgen kanssa, joten niin haluamme olla mekin.

Jokainen asia, missä maila on liikkunut osumassa eri suuntaan kun haluamme, vaikuttaa etäisyyden hallintaa, kierteeseen ja kaareen. Wedge pitäisi olla bägin Moneymaker. Eli tärkeintä oli taas kerran saada maila haltuun.

Päivän loppuun löimme kaikki yhdessä rangella. Lyöntien piti lähteä haluttuun linjaan ja kaartua haluttuun suuntaan. Kun päivä alkoi olemaan golfin puolesta ohi, siirryimme taloihimme keittiön puolelle.

Kun päivä oli perusasioiden tarkastamista ja opetusta mitä pitäisi harjoitella, niin luovat masterchefit päästettiin pannun kahvaan. Miesten mökissä tehtiin tortillat, jotka maistuivat paremmin kuin hyvin.

Alex Hietala ja Jonatan Jolkkonen