SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Green Cardin suorittamista helpotettiin entisestään

Aloita golfGolfliittoSeuroille12. Toukokuuta 2016

Golfin aloittamista halutaan entisestään helpottaa. Osana tavoitetta Golfliitto on päättänyt höllentää green card -vaatimuksia.

Kesäkuun alussa voimaan astuvan green card -uudistuksen kantavana ajatuksena on, että kentälle pääsee, kun hallitsee tärkeimmät pelin sujuvuuteen, turvallisuuteen ja toisten pelaajien sekä kentän kunnioittamiseen liittyvät asiat. Ohjeistuksessa ei myöskään enää puhuta etiketistä, vaan arkisemmin golfkäyttäytymisestä.

Golfliitto halusi päivittää oheistuksen, koska viimeiset muutokset ovat jo viiden vuoden takaa ja toimialalla on käyty paljon keskustelua green cardin tarpeellisuudesta.

”Ihmisillä on ollut ehkä turhan tiukka kuva siitä, millä edellytyksin golfkentälle voi mennä. Ohjatusti pelaamaan voi mennä vaikka heti. Green Card tarkoituksena on antaa varsinkin suorittajalleen itseluottamusta siitä, että hän voi omatoimisesti pelata muiden kanssa turvallisesti ja sujuvasti”, sanoo Golfliiton seurakonsultti Aarni Nordqvist.

Green cardiin liittyviä käsityksiä selvitettiin kyselyllä viime vuonna. Tulokset tukevat green card -järjestelmää lähes yksimielisesti. Aloittelijat ja green cardin hiljattain suorittaneet harrastajat kokivat suorituksen hyödyllisenä ja haluavat pitää siitä kiinni.

Uudistuksissa järjestelmästä haluttiin kuitenkin tehdä entistä joustavampi ja rohkaisevampi, ja samalla helpottaa golfin aloittamista entisestään.

Samalla halutaan muistuttaa siitä, että green cardin suorittamisen jälkeen pelitaitoja ja sääntö- ja tasoitustuntemusta on hyvä edelleen kehittää aktiivisesti, jotta tasoituskelpoinen pelaaminen alkaisi sujumaan. Seuroja myös kannustetaan järjestämään aloittelijoille opetusta green cardin suorittamisen jälkeen.

Muutokset tiivistetysti

  • Keskeisten sääntöasioiden tunteminen teorian tasolla riittää. Sääntöjä ei tarvitse hallita täydellisesti.
  • Tasoitusjärjestelmän perusteita ei tarvitse hallita, mutta pelaajan tulee ymmärtää mistä tasoitusjärjestelmässä on lähtökohtaisesti kysymys.
  • Pelaajalla on oltava edellytykset sujuvaan pelaamiseen. Suorittajan ei tarvitse kyetä pelaamaan kenttää lyöntipelisäännöin ohjekierrosajan puitteissa.
  • Erillistä, mitattavaa lyöntitaitokoetta ei järjestetä.