SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golftoimialan yhteinen tiedote ja UKK 8.4.2021, COVID-19

Covid-19Golfliitto8. Huhtikuuta 2021

Koronavirusepidemiasta johtuvien poikkeusolojen yhä jatkuessa golfin toimialajärjestöt (FGMA, PGA, SGK ja SGL) ovat päivittäneet ohjeistusta golfyhteisöille ja pelaajille.

Poikkeusolot Suomessa jatkuvat edelleen ja Suomen hallituksen aiemmin asettamat rajoitustoimet koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi jatkuvat.

Valtioneuvoston mukaan kokoontumisrajoituksia on tarpeen edelleen asettaa. Kokoontumisrajoitukset vaihtelevat alueittain riippuen siitä, missä vaiheessa kukin alue on (perustaso – kiihtymisvaihe –leviämisvaihe). Myös kunnan viranomaisten antamat paikalliset ohjeet, suositukset ja määräykset voivat vaihdella. Golfyhteisöjen ja golfareiden tulee seurata THL:n, oman alueen AVI:n sekä oman asuinkunnan ja golfkentän sijaintikunnan rajoituksia, määräyksiä ja ohjeita.

Lähtökohtaisesti golfkentän auki pitäminen on mahdollista, ottaen huomioon kaikki viranomaisten antamat rajoitukset, määräykset ja ohjeet. Golfaaminen on mahdollista, jos turvallisuus voidaan kulloisissakin olosuhteissa varmistaa asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla.

Toivomme ja odotamme golfareilta ja golfyhteisöiltä vastuullisuutta yhteisen hyvinvoinnin turvaamisessa. Suosittelemme seuraamaan ja noudattamaan viranomaisten, terveydenhuollon sekä Suomen Olympiakomitean viestintää ja ohjeistusta.

Valtioneuvosto
THL
AVI
Olympiakomitea

Olemme koostaneet UKK – usein kysytyt kysymykset liittyen COVID-19 koronavirusepidemiaan. Aineistoa päivitetään ja tarkennetaan muuttuvien ohjeistusten mukaisesti. UKK:n löydät täältä.

GOLFYHTEISÖILLE
Golfkentän tulee varmistaa, että pelaajat ovat tietoisia poikkeustilanteesta johtuvista erityisjärjestelyistä ja ohjeistusten tulee olla näkyvillä paikoilla. Jokainen pelaaja on vastuussa, että noudattaa ohjeistuksia.
Tarkennuksia ja lisäyksiä löydät UKK-aineistosta.

PELAAJILLE
Tulethan kentälle vain terveenä ja kannat vastuusi epidemian taltuttamisessa.
SEURAA KENTTÄKOHTAISIA OHJEITA, NE OVAT PAIKALLISESTI ENSISIJAISIA.
Tarkennuksia ja lisäyksiä löydät UKK-aineistosta.

KILPAGOLF
Golfliiton järjestämät kilpailut aloitetaan normaalissa aikataulussa viime vuodelta totutuin erityisjärjestelyin. Kilpailujen järjestäminen COVID-19 aikana
Suomen PGA:n järjestämä Finnish Tour aloitetaan myös suunnitellussa aikataulussa ja kilpailijoita tullaan ohjeistamaan turvallisen pelaamisen osalta ennakkoon.
Tarkennuksia ja lisäyksiä löydät UKK-aineistosta.

KOULUTUS
Golfliiton organisoimat koulutus- ja valmennustapahtumat toteutetaan rajoitusten sallimissa puitteissa. Tarkennuksia ja lisäyksiä löydät UKK-aineistosta.