SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

eBirdie – Golfliiton uusi sähköinen jäsenkortti

GolfliittoPelaajalleSeuroille28. Tammikuuta 2017

Uusi jäsenkortti tuo mukanaan monia uusia mahdollisuuksia.

Jo usean vuosikymmenen ajan käytössä ollut pelaajan henkilökohtainen jäsen- ja tasoituskortti siirtyy historiaan, kun Golfliiton uusi sähköinen jäsenkortti, eBirdie, otetaan käyttöön kevään aikana. Android- ja iOS-puhelimissa toimivasta jäsenkorttisovelluksesta tulee golfarin monipuolinen tietokanava, joka pitää sisällään päivittäin päivittyvät tasoitustiedot, ajantasaiset tiedotteet ja tarjoukset seuralta ja Golfliitolta, sekä myös jäsenetukaupan, jonka kautta Golfliiton jäsenet pääsevät käsiksi vain heille suunnattuihin etuihin. Kortista löytyy myös sähköinen kenttäopas, jossa on kaikkien kenttien yhteystiedot.

Ajatus sähköisestä jäsenkortista on ollut pöydällä jo parin vuoden ajan, ja viime vuoden keväällä Golfliitto pyysi tarjoukset jäsenkorttisovelluksen tekemisestä. Toimittajaksi valikoitui lopulta CardPlus Oy, jonka kanssa yhteistyö on sujunut moitteettomasti.

”Tämä on ollut IT-projektiksi oikein mallikas. Aikataulut ovat pitäneet hyvin, ja meillä on ollut koko ajan selkeät raamit, miten edetään”, Golfliiton myynti- ja markkinointijohtaja Ilkka Rokala kertoo hankkeesta.

eBirdie on ollut testikäytössä talven aikana muutamassa eri golfseurassa, ja heiltä saatujen parannusehdotusten myötä korttia on hiottu julkistuskuntoon. Nyt alkaa olla valmista. Kortti otetaan virallisesti käyttöön Golfmessuilla 17.3. Rokalan mukaan kortin lataajille on luvassa iloisia yllätyksiä.

”Kaikille kortin lataajille on tarjolla monia rahanarvoisia etuja. Voi sanoa, että rahalliset hyödyt ovat merkittäviä”, Rokala lupaa.

Tältä uusi sähköinen jäsenkortti näyttää.

Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi povaa kortille lentävää lähtöä. Viime vuosina noin puolet kaikista jäsen- ja tasoituskorteista on jäänyt seurojen käsiin, eikä niitä ole noudettu.

”Uskon, että alkuvaiheessa kortin lataavat vähintään ne henkilöt, jotka ovat aiempinakin vuosina hakeneet korttinsa. Mutta luotan siihen, että kun ihmiset huomaavat sähköisen kortin olevan paljon muutakin kuin pelkkä jäsen- ja tasoituskortti, se käydään lataamassa puhelimeen, ja sitä käytetään aktiivisesti”, Peltoniemi uskoo.

Syy sille, miksi uutta jäsenkorttia ei saa ladattua Windows-puhelimiin, on selkeä. Windows-puhelimet ovat hiljalleen poistumassa, eikä olisi ollut kustannustehokasta tehdä sovellusta sellaiselle alustalle, joka parin kolmen vuoden sisällä kuihtuu käytännössä kokonaan pois puhelinmarkkinoilta. Peltoniemi rauhoittelee myös heitä, kenellä älypuhelinta ei ole ollenkaan.

”Pohjoismaissa riittää edelleen, että ilmoittaa caddiemasterille kotiseuran ja jäsennumeron. Tiedot löytyvät verkkotietopalvelun kautta. Ja jos on menossa ulkomaille pelaamaan, pyytää kotiseurasta paperisen tasoitustodistuksen, jolla voi osoittaa, että on kyseisen seuran jäsen”, Peltoniemi selventää ja lisää myös, että Golfliiton pelaajille ottama tapaturma- ja vastuuvakuutus on voimassa vain jäsenmaksunsa kotiseuraan maksaneille jäsenillä.

Nopeasti kehittyvä tekniikka luo paljon erilaisia mahdollisuuksia uudelle kortille. eBirdien seuraavia kehitysversioita ideoidaan jo, ja yksi mielenkiintoisimmista jutuista tulee todennäköisesti käyttöön kaudella 2018.

”Elektroninen tuloskortti on sellainen juttu, jota siihen on kaavailtu. Siihen pystyisi syöttämään harjoituskierroksen tulokset, jotka sitten kirjautuisivat automaattisesti järjestelmään”, Peltoniemi kertoo tulevaisuuden kuvioista.

Peltoniemi haluaa lopuksi hieman verrata vanhaa ja uutta jäsenkorttia.

”Kun ihmiset ottavat uuden jäsenkortin käyttöön, he huomaavat, että tämä on iso parannus vanhaan. Tässä jäsenkortissa on vähän samanlainen muutos kuin puhelimissa: aiemmin puhelin oli puhelin, nykyään siinä on ominaisuutena puhelin-toiminto”, Peltoniemi kuvailee.