SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Barber, Lipsanen ja Vaara Respecta Finnish Disabled Openin kärkinimet

ErityisgolfGolfliitto28. Heinäkuuta 2022

Respecta Finnish Disabled Openissa nähtiin taidokasta pelaamista, kannustettiin kavereita, pelattiin omia ennätyksiä ja solmittiin uusia ystävyyssuhteita.

Gross -sarjan voittajaksi kruunattiin Hirsala Golfin David Barber jännittävän uusinnan jälkeen, jossa voitosta Barberin kanssa väänsi Kerigolfin Ville Lipsanen. Uusinta pelattiin väylällä 18, jonka Barber taiteili par-tulokseen Lipsasen taivuttua puttimittelössä tehden tulokseksi bogeyn. Barber pelasi kilpailun ajan tasaista peliä; ensimmäisen päivän 81 lyöntiä petraantui toisena päivänä yhdellä lyönnillä (80). Lipsasen toisen päivän kierros (78) oli upea, edellisen päivän tulos parani jopa viidellä lyönnillä ja tulos olikin Lipsasen oma tulosennätys. Kolmanneksi sarjassa pelasi Ruotsin Arninge Golfklubbin edustaja Johnny Granberg (83,80).

Net -sarjassa voittajan palkintopuheen pääsikin pitämään Lipsanen, joka pelasi omaa huippupeliään koko kilpailun ajan (74,69). Toiseksi sijoittui Jyväs-Golfin Jani Savolainen (78,73) ja kolmanneksi Tuusula Golfklubin Simo Kosunen (73,80). Keimola Golfin Hannu Eronen pelasi tasoihin Kosusen kanssa, mutta sarjassa tasatuloksissa alempi tasoitus ratkaisi sijoitukset.

Stableford – sarjan voittaja Virpiniemi Golfin Pentti Vaara (32p.,35p.) ylisti voittopuheessaan kilpailuareenan kuntoa ja kiitteli vuolaasti myös seuran toimesta järjestettyjä avustajia, jotka toivat peliryhmään mahtavaa fiilistä ja tsemppiä. Sarjassa toiseksi pelasi Kanavagolf Vääksyn Timo Pessi (32p.,32p.) ja kolmanneksi Porin Golfkerhon Jan-Mikael Holm (32p.,31p.)

Tulokset kokonaisuudessaan löytyvät Golfliiton kilpailukalenterista.

Kuvassa kaikki palkitut yhdessä Respectan Reetta Tammenniemen kanssa

Golfliiton kumppanin ja kilpailun nimikkokumppanin Respectan Reetta Tammenniemi seurasi kilpailupäiviä Espoossa lajin ensikertalaisen silmin. Palkintojenjaossa Tammenniemi kiitteli mukavasta tunnelmasta ja iloitsi saada olla mukana kisatapahtumassa. Kansainvälisen kilpailun hengessä, upeat palkinnot huokuivat kotimaisuutta ja arvostusta suomalaiselle muotoilulle.

Espoo Ringside Golfin toimitus- ja toiminnanjohtaja Ari Vepsä kiitteli pelaajien lisäksi henkilöstöään sekä erityisesti seuran vapaaehtoisia, joiden avulla kilpailu saatiin vedettyä mallikkaasti maaliin. Vepsä toivotti pelaajat kisaamaan heille myös ensi vuonna, joten kansainvälisen kisan pelipaikkana jatkanee Ringside Golf myös kaudella 2023.

Tarinagolfin Tero Peltolan (kuvassa oikealla) hieno loppukiri ei lopulta riittänyt mitalisijoille.

 

Toimintarajoitteisten kilpailuissa vapaaehtoisrooleja on tarjolla startterin, forecaddien ja tulospalvelun roolin lisäksi myös pelaajien avustajina.

Avustajan rooli vaihtelee pelaajan tarpeesta riippuen. Jollain saattaa olla tarvetta golfauton ajajalle, toisella pallon tiille asettamiseen tai ihan vain perinteiseen caddie -rooliin kärryn vetäjäksi. Avustajalla ei siis tarvitse olla mitään erityisosaamista – oikea asenne ja iloinen mieli riittävät.

Ringside Golfin vapaaehtoisista Mikael Risikko oli iloisissa tunnelmissa kilpailun jälkeen. Risikolta kysyttäessä ennakko-odotuksista avustajan roolista, hän totesi odottaneensa hyvää fiilistä ja mukavaa seuraa. Ja sitä hän saikin. Vaaran avustajana molempina päivinä toimineella Risikolla oli pelkkää hyvää sanottavaa pelaajista.

”Mahtavia tyyppejä kaikki! Kilpailun aikana kunnioitus toimintarajoitteisia pelaajia kohtaan nousi ja oli upea nähdä, kuinka he omista lähtökohdistaan pelasi upeasti hyvää fiilistä unohtamatta.”

Risikko oli alun alkaen ilmoittautunut avustajan rooliin vain ensimmäiselle päivälle, mutta halusikin ehdottomasta olla mukana myös toisena kilpailupäivänä.

”Toivottavasti kisa saa jatkoa kentällämme myös ensi vuonna – ilmoittaudun jo nyt mukaan toimitsijaksi”

huikkaa Risikko iloisesti ja jatkaa uusien golftuttaviensa kanssa lounaskeskusteluja kisakierroksen jälkeisissä tunnelmissa.

Risikko (vas) ja Vaara löysivät yhteisen sävelen heti ensimmäisen kisakierroksen alkuväylillä